Report

Aside Banners

Skup život prebogatih

Tko pripada eliti? Onaj tko vozi Ferrari, nosi obleku s potpisom i vucara se po crvenim tepisima? Ma kakvi... faca je onaj koji puno troši na sitnice!

Piše , Objavljeno

Za razliku od Hrvatske gdje se elitom smatraju osobe koje imaju lijepa kolica, nose obleku s potpisom, žive s medvjedima povrh nekog brda i pohode crvene tepihe, a većina ih nema ni stila, ni mozga ni odgoja, u svijetu postoje oni koji vrijednost novog Ferrarija ispiju iz boce vina za vrijeme večere. Kako izgleda život jednog mlatiše koji ima i stila, a nazvali smo ga Mr. Riči, pročitajte ovdje.


Najskuplji doručak

Mr. Riči doručkuje u restoranu tipa Norma’s koji se nalazi u hotelu Le Parker Meridien u New Yorku. Tamo se nudi omlet The Zillion Dollar Frittata koji se sastoji od jaja, naravno, jastoga i mikro doze sevruga kaviara, drugog najskupljeg na svijetu – prvi je beluga. Smućkana jajca Mr Riči će platiti tisuću dolara i to je najskuplji omlet na svijetu.

Najsuplja kavica

Nakon jela, Mr. Riči odlazi na kavicu ali ne brazilsku već indonezijsku. Zove se Kopi Luwak, a zašto je jako ukusna možda i ne želite znati. Luwak je životinja koja ovdje ima najvažniju ulogu jer rafinira zrno kave. Ona ga pojede sirovog, a tokom probave s njega otpadne vanjska ljuska dok unutrašnji dio ostaje čitav i usput gubi neželjenu gorčinu i dobiva jedinstvenu aromu. Nakon što ga posere zrno je spremno. Pola kile Kopi Luwaka košta šest stotina dolara, a 50 baksa Mr. Riči će pljunuti za šalicu kave.

Najskuplja cigara

Vrijeme je za koju cigaru, kubansku naravno. Točnije onu Cohiba Behike, koja je proizvedena u limitiranoj seriji od samo četiri tisuće komada. Nije moguće kupiti jednu pojedinačno, nego cijelu kutiju s četrdeset primjeraka. Cijena je 440 dolara, ali ne kutije već jedne cigare.

Skupa čuka

Mr. Riči tada baca oko na svoj švicarski sat marke Vacheron Constantin, koja je povodom 250 godina postojanja izbacila limitiranu seriju Tour de l�Ile od samo sedam komada!

Model posjeduje kompleksne funkcije za šesnaest planetarnih položaja, doživotan kalendar, a posjeduje i tourbillon mehanizam za eliminiranje odstupanja tokom pomicanja sata. Cijena je milijun i pol dolara, a tu si čuku naš premijer ipak ne može priuštiti.

Laptop za bankrot

Vrijeme je za posao. Mr. Riči posjeduje Luvaglio laptop koji ga je koštao milijun dolara! Uz 17 inčni monitor koji se na neku foru sam čisti, otvara se sam, a aktivira se tek kada u utor umetnete dijamant koji služi kao vaš ID ključ, a zatim postaje i gumb za paljenje. Moguće ga je obložiti plemenitim materijalom po želji.

Kućni ljubimac

Nakon napornog radnog dana opušta se uz svog kućnog ljubimca koji je ujedno i najskuplji na tržištu, a radi se o bebi bijelog tigra kupljenog za 150 tisuća dolara. Bijeli tigar je genetska mutacija, a bez obzira na to postoji gamad koja želi na njima zaraditi pa ih pari sa običnim tigrovima. Takvi pokusi u uspijevaju vrlo malom postotku a većina rezultira deformiranim mladuncima.

Sendvič od 200 baksa

Vrijeme je za večeru i �von Essen Platinum Club Sandwich�, čudovište od pola kile koje košta dvjesto dolara. U kiselkastom kruhu vrlo gustog tijesta očekuje vas ekstremno rijetka Iberico šunka koja se suši 30 mjeseci, poulet de Bresse odnosno plavonoga piletina koja je do deset puta skuplja od obične, tartufi, prepeličja jaja i talijanske rajčice. Jedino mjesto gdje ga možete probati je Cliveden�s Waldo Restaurant u Berkshireu.

Vino za bogove

Čašica vina pred spavanje nikada nije na odmet, pogotovo onog Chateau Lafite, berbe 1787. čija je boca 1985. vrijedila 160 tisuća dolara. Boca potječe iz vinskog podruma Thomasa Jeffersona, nekadašnjeg predsjednika Amerike.

Djeca Mr. Ričija studiraju na skupim fakultetima među kojima se ističe George Washington University u Washingtonu s školarinom u iznosu od 38 tisuća dolara, a vole nositi i skupi jeans, točnije Ecada traperice sa Swarovski kristalima po cijeni od 10 tisuća dolara par.

Oj hrvatski tajkunčići, što kažete?

TAGOVInajskuplji

Komentiraj