Report

Bolje išta nego ništa

Aside Banners

Najskuplji strip na svijetu napokon je online i dostupan svima za čitanje

Piše , Objavljeno

Pošto vrlo vjerojatno nikada nećemo dobiti priliku uživo pročitati neki primjerak savršeno očuvanog Action Comics #1 stripa, moramo se zadovoljiti s ovim!

action comicsNedavno je na eBay dražbi primjerak stripa Action Comics #1 u gotovo savršenom stanju (ocjena 9.0 po CDC-u, koji ima skalu od 1 do 10, gdje je 9.0 strip u gotovo savršenom stanju, a 10 je strip u savršenom stanju) prodan za nevjerojatnih 3,2 milijuna dolara te je time postao apsolutni rekorder, a s obzirom o čemu se radi, nije niti čudno! Naime, strip star 76 godina na svojim stranicama po prvi put prati dogodovštine Supermana te se smatra izravnim prethodnikom svega onoga što danas toliko volimo i što nekolicini velikih medijskih kuća donosi milijarde dolara zarade. Čudno je stoga da DC Comics nije izdvojio dio svog bogatstva da se dočepa prvog primjerka u kojem se pojavljuje jedan od njihovih trenutno najprofitabilnijih junaka!

Uglavnom, na svijetu ovakvih strip izdanja postoji iznimno malo (procjenjuje se da postoji još samo jedan te kvalitete) pa je tako potpuno jasno zašto im je cijena toliko visoka. Naravno, što su cijena i rijetkost veći, to je manja šansa da će se obični smrtnici poput nas ikada dočepati ovakvih dragulja, tako da smo se pomirili s time da ovaj primjerak nikada nećemo vidjeti u živo. Na svu sreću, pojavila se tvrtka Comic Guarantee Company koja je radila na procjeni samog stripa te su usput skenirali sve njegove stranice. Sada su ih odlučili podijeliti sa svijetom tako što su cijeli strip stavili online, a kako on izgleda možete pogledati na ovoj stranici. Auuuu, kakva krasotica…

TAGOVIaction comics najvrijedniji strip online online strip rekord strip superman

Komentiraj