Report

zaj**ni momci

Aside Banners

Upoznajte najveće hakere današnjice

Njihova djela su neke inspirirala, a neke tjerala na plač i razbijanje tipkovnice - predstavljamo hakere koji su svoj trag ostavili u ovim našim, 2000-tim godinama.

Piše , Objavljeno

Onel de Guzman

Onel de Guzman

Onel de Guzman


Prvi na popisu je haker i ljubavnik amater s Filipina, Onel de Guzman. U svom pokušaju da proširi ljubav među ljudima 2000. godine napisao je email pod naslovom ILOVEYOU s dodatkom ljubavnog pisma.
Njegovim otvaranjem pokretala se skripta koja je presnimavala slikovne fajlove na zaraženom kompjuteru, te se slala mejlom na adrese prvih 50 kontakata u Outlooku, gdje bi odradila isti posao. Zarazivši preko 50 milijuna kompjutera uz štetu od oko 5,5 milijardi dolara zaslužio je titulu stvaraoca najskupljeg lančanog pisma u povijesti, ali i slomio srca i kompjutere milijunima korisnika koji su se ponadali da je stigao njihov sretni dan.

Hector Xavier Monsegur

Hector Xavier Monsegur

Hector Xavier Monsegur


Poznatiji pod pseudonimom Sabu, Hector Xavier Monsegur jedan je od osnivača te vođa grupe LulzSec čiji motivi nisu bili zarada novca već zajebancija i pravljenje kaosa jer to mogu. Tako su srušili servere igre Heroes of Newerth samo zato da dokažu da je DotA bolja.
Kasnije je Sabu postao jedan od istaknutijih pojedinaca unutar Anonymousa, a slava, poštovanje i virtualni seks unutar chat soba diljem svijeta postao mu je svakodnevnica. Sve je to nestalo njegovim uhićenjem 2011. godine, nakon čega počinje raditi za FBI odavajući svoje dotadašnje suradnike, dok ga se internetska zajednica odrekla gotovo brzo kao i mi vegetarijanske hrane.

Albert Gonzalez

Albert Gonzalez

Albert Gonzalez


Albert Gonzalez je haker koji je između 2005. i 2007. pod imenom soupnazi (tu se mora kriti neka dobra priča) vodio najveću krađu brojeva kreditnih kartica u povijesti prodavši ih čak 170 milijuna. Tu akciju nazvao je Operation Get Rich or Die Tryin, a svoj teško zarađeni novac trošio je u stilu Charlieja Sheena, priredio si rođendansku zabavu od 75.000 dolara i boravio u skupim hotelima.
Kada je 2008. napokon uhićen, policija je kod njega našla 1,6 milijuna dolara gotovine te 1,1 milijun dolara u plastičnim vrećama zakopanima u posudi u dvorištu njegovih roditelja. Novac spremljen za njihovu mirovinu. Za koji im je zaboravio reći. Slučajno.

Max Butler

Max Butler

Max Butler


Max Butler a.k.a. Iceman je 2006. vodio najveću internetsku stranicu za preprodaju ukradenih brojeva kreditnih kartica.
No on na čelo te stranice nije došao demokratskim glasanjem ili lajkanjem profila na Facebooku već je u jednom, dvodnevnom pohodu upao u račune oko 6.000 iskusnih hakera na online crnoj tržnici te ih prisilio da rade za njega. Da parafraziramo Gospodara prstenova:One hacker to rule them all. Sve to je učinio iz svog stana u kojem je kompjuterska oprema tako grijala trošila toliko struje da je njegov stanodavac mislio da vodi hidroponsku farmu marihuane. Uhićen je 2007. te trenutačno služi 13 godišnju zatvorsku kaznu.

George Hotz

George Hotz

George Hotz


George Hotz ili GeoHot morao bi biti poznat svim vlasnicima iPhonea budući da je on prva osoba koja je uspješno otključala iPhone i to s nepunih 18 godina. Što se pokazalo kao odličan poslovni potez jer je kasnije za taj uređaj dobio sportski auto i tri nova iPhonea.
Kako je za sebe rekao da hakira jer mu je dosadno, nije dugo mirovao. 2010. je među prvima hakirao Playstation 3 te je jedva izbjegao suđenje obećavši Sonyu da ih više nikad neće hakirati. Zatim je radio za Facebook, ali je ubrzo dao otkaz. Nadamo se zato jer mu je dosadilo.

Gary McKinnon

Gary McKinnon

Gary McKinnon


Godine 2002. Škot Gary McKinnon, s dijagnozom blagog oblika autizma, upao je u mreže američke vojske, zrakoplovstva, mormarice te NASA-e tako počinivši najveće ikad hakiranje vojne mreže.
Učinio je to tražeći potvrdu svojih sumnji da SAD skriva dokaze o NLO-ima i jeftinoj energiji. Ostavio je poruku:”Your security system is crap. I am Solo.” koja je toliko naljutila SAD dajoš uvijek traže njegovo izručenje na izdržavanje kazne od čak 70 godina. Ili to nije samo zbog poruke?

Michael Calce

Michael Calce

Michael Calce


U veljači 2000. godine pod aliasom MafiaBoy , tada još 15 godišnji srednjoškolac iz Kanade Michael Calce je u seriji hakerskih napada uspio srušiti stranice Fife, Amazona, Della, Inc.-a, E*TRADE-a, eBaya, CNN-a te Yahooa koja je tada još bila najveća internetska tražilica prouzročivši štetu od 7,5 milijuna dolara. Objasnio je da je samo htio uspostaviti dominaciju u cyber svijetu za sebe i svoju grupu TNT. MafiaBoy je uhvaćen jer se svojim uspjehom počeo hvaliti u chat sobama i pred razredom, vjerojatno u pokušaju da impresionira razvijenu plavušu koja se nedavno doselila u njegov kvart.

TAGOVIhakeri kriminal kriminalci računala

Komentiraj