Report

tata playboya je otišao!

Aside Banners

Najveći igrač svih vremena nas je napustio – Hugh Hefner napustio planet u 91. godini

Piše , Objavljeno

Hugh Hefner je osnovao Playboy i bio je prvi urednik, a Rolling Stone naglašava kako je započeo postratnu seksualnu revoluciju diljem svijeta. Umro je u srijedu prirodnom smrću u slavnoj Playboy palači.

Njegov sin Cooper Hefner je objavio sljedeće:

“Moj otac je živio iznimnim životom kao medijski i kulturalni pionir, bio je vodeći glas iza nekih od najznačajnijih društvenih i kulturalnih pokreta u našem vremenu te se borio za slobodu govora, građanska prava i seksualnu slobodu. Definirao je životni stil koji je u srcu Playboy Branda, jednog od najprepoznatljivijih i najtrajnijih u povijesti”

S obzirom na njegovu pozadinu, ne bi se očekivalo da će upravo on započeti carstvo koje se vrti oko eksplicitnih fotografija, a i razuzdanih zabava. Rođen je 9. travnja 1926. godine u religioznoj obitelji, služio je u Drugom svjetskom ratu – ali kao novinar u vojsci, nakon povratka iz rata je završio studij psihologije. Radio je kao copywriter u Esquireu, ali je otišao nakon što su mu odbili povišicu od 5 dolara. Uložio je sve što je imao u Playboy, a i ono što nije imao. Prvi broj je tiskan 1953. godine, Marilyn Monroe je bila zvijezda na duplerici i broj se prodao preko 50 tisuća komada.

Nije ni čudo što je Hugh Hefner 1992. godine kupio grobno mjesto pored plave dive kako bi vječno počivali zajedno.

Njegov časopis je poznat po eksplicitnom sadržaju, ali i intervjuima sa slavnim osobama te objavi radova pisaca kao što su Ray Bradbury, Ian Fleming, Jack Kerouac i Margaret Atwood.

Hefner se ženio tri puta i ima četvero odrasle djece.

New York Times ga je 1992. godine upitao na što je najponosniji – a on je rekao:

“Na to što sam promijenio stav o seksu. Divni ljudi sada mogu živjeti zajedno. Dekontaminirao sam stav prema predbračnom seksu. To mi daje veliko zadovoljstvo.”

Samo na tome smo mu puno zahvalni, ali i na hrpi drugih postignuća. Legenda, popkulturna ikona…

Počivao u miru. Ili na nekom VIP partyu tamo gore.

TAGOVIhugh hefner playboy rip

Komentiraj