Report

čudo!

Aside Banners

Najveći kruzer na svijetu započeo svoje putovanje. Pet puta je veći od Titanica, ima park i klizalište!

Piše , Objavljeno

Izvor: Royal Carribean

Titanic će zauvijek opstati u kolektivnoj svijesti kao sinonim za najveći putnički brod svih vremena iako smo nakon njega dobili neke poprilično velike brodove. I prije Cameronovog filma je to bio slučaj, ali su Rose i Jack samo zacementirali Titanicov status.

Kruzer imenovan Wonder of the Seas je pet puta veći od Titanica i uputio se na svoje prvo putovanje. U petak je otplovio iz Fort Lauderdalea na Floridi, a krenuo je prema Karibima.

Brod je dugačak 362 metra. Bruto tonaže (gross tonnage ili GT) je mjera ukupnog unutarnjeg obujma broda koja se ne izražava u tonama i ne treba se pomiješati s težinom. Wonder of the Seas ima bruto tonaže od 236 tisuća te je time pet puta veći od Titanica. Na njemu možeš pronaći 19 bazena, 20 restorana, 11 barova, klizališta (!) i kasino. Jedna putnica je prikladno rekla – “To je kao grad na vodi. Imaš sve što možeš zamisliti. Nema razloga da ga ikad napustiš.”

Wonder of the Seas 1
Galerija

Wonder of the Seas se gradio tri godine u Francuskoj, a projekt je stajao više od milijardu funti. Brod je putovanje trebao početi u Kini, ali su planovi izmijenjeni – svi znamo zašto. Zasad služi za krstarenja Karibima, a tijekom ljeta će stići i u Europu.

Ako ti klizalište nije dosta, možeš na zip-line, možeš na rock climbing, možeš na mini-golf i laser-tag, na jednoj od paluba čak možeš posjetiti i kruzer-verziju Central Parka s 20 tisuća biljaka i drveća. Sumnjamo da u tom Central Parku možeš hraniti golubove.

Ako svijet pogode još veće nedaće nego dosad (iako je to teško zamisliti), znamo gdje želimo završiti svoj život.

Najveći kruzer na svijetu započeo svoje putovanje. Pet puta je veći od Titanica, ima park i klizalište!