Report

Može li veće?

Aside Banners

Najveći na svijetu: Kineski trgovački centar velik kao četiri Vatikana

Piše , Objavljeno

Kinezi su ponovno bacili rukavicu prebogatim Arapima, te nakon najave najviše zgrade na svijetu, službeno otvorili i površinom najveću!

najveća zgrada na svijetu

I dok se temelji buduće najviše zgrade na svijetu, Sky Citya, tek kopaju, ovih je dana i službeno otvoren najveći trgovački centar na svijetu, ujedno i najveća zgrada na svijetu. Naravno, njezini graditelji su, u zadnje vrijeme megalomanski nastrojeni Kinezi, a podaci o ovoj gigantskoj strukturi su uistinu za skinuti kapu.

The New Century Global Center dugačak je 500, širok 400 a visok 100 metara, s iskoristivom površinom od ogromnih 1,76 milijuna četvornih metara. Za usporedbu to je površina četiri puta veća od Vatikana i tri puta veća od Pentagona, a sitno joj fali da bude veća i od države Monako! Nalazi se u gradu Chendgu, a nudi apsolutno sve što će vam trebati za shopping i dobar provod.

The New Century Global Center promo:

Osim ureda, trgovina i restorana, koji su standard za svaki trgovački centar, The New Century Global Center nudi i Mediteransko selo, multipleks sa 14 IMAX kino dvorana i klizalište olimpijskih dimenzija. Posebnost je ogroman vodeni park u sredini centra nazvan Paradise Island (Rajski otok), tako da jednostavno ne postoji nikakva potreba da ikada odete iz Chendgua i njegovog trgovačkog centra. Sve je to zapravo dobro isplaniran projekt kojim bi se ovaj grad učinio središtem provincije Sichuan, tako da je osim ovog shopping malla izgrađena i podzemna željeznica, nekoliko vrhunskih muzeja i kazališta, a planira se i izgradnja nove zračne luke. Koja će vjerojatno biti velika kao Hrvatska…

najveća zgrada na svijetu najveća zgrada na svijetu najveća zgrada na svijetu

TAGOVIkina najveća zgrada na svijetu najveće trgovački centar

Komentiraj