Report

Oprosti mi pape, ali to su meni pape

Aside Banners

Najveći vjernici u Hrvata i naši papinski kandidati

Piše , Objavljeno

Budući da nema većih vjernika od nas Hrvata, Idesh je sastavio popis izglednih kandidata za popunjavanje radnog mjesta poglavara Katoličke Crkve. Ako će novi papa biti Hrvat, nekao bude jadan od ovih:

novi papa?

Tko će biti novi papa? Nitko bolji od Hrvata!

Mislite li da je bezveze nastao izraz ‘Bog i Hrvati‘? Naravno da nije, autor je nepoznat, ali je poznato da smo mi poznati po tome da smo jako dobri vjernici, čak usudio bi se reći, možda i najbolji na svijetu. Ako nije tako zašto onda nije ‘Bog i Amerikanci‘, ‘Bog i Francuzi‘, ili ‘Bog i Japanci‘? Brate nek oni imaju novce, tehnologiju i sve ali mi smo uvijek bili u povlaštenoj poziciji, odabrani narod.

Sada je najveća prilika ikad, po prvi put u povijesti papa se povlači što znači da je otvorena pozicija nekom od naših velikih vjernika kojih imamo napretek. OK, znamo da mora biti kardinal i da je to nemoguće, ali pustimo mi kardinala, i sve je moguće – nikad ne reci nikad. Ukoliko ima pravde te ukoliko se ne budu dušmani, masoni ili tko god već upleli, izaći će bijeli dim, a jedan od ovih vjernika iz odabranog naroda će mahnuti sa balkona u Vatikanu. Evo par vjernika koji bi mogli biti više nego dobri, možda čak i previše.

Don Anđelko Kaćunko

Don Anđelko KaćunkoDon anđeoskog imena i divnog prezimena. Istina pomalo je komercijala, ali njegova riječ je moćna poput mača viteza iz 17.st. Ukoliko postane papa, tada ćemo moći gledati eksluzivne intervjue na Red Carpetu lajv iz Vatikana, a naša diva Nives Celzijus možda postane svetica ili u najgorem slučaj realizira transfer u npr. Juventus, naravno posredovanjem našeg Anđelka.
Velike su to odluke i revolucija u vjeri, a broj vjernika je sve manji, da li on može spasiti situaciju? Mi kažemo DA.

Velečasni Zlatko Sudac

Velečasni Zlatko SudacJednom je rekao, Crkva može bez Zlatka, ali Zlatko ne može bez Crkve. Aj dobro. Ovaj stigmatizirani svećenik, iscjelitelj lijepo obrijane brade je pobornik duhovnosti i protivnik kulture nasilja, sexa i svih zala modernog doba, vjerojatno i ove stranice onda, a i interneta uopće. Iako sam ima svoju stranicu gdje svaki dan odabire Sveca dana, što više dolikuje Rafi na Narodnom radiju nego prosvijetljenom stigmatiziranom duhovnom vođi, no tko smo mi da sudimo.
Njegov najdivniji potez je kad je na predsjedničkim izborima snimio video za youtube gdje govori ljudima da glasuju za katolika Bandića, a ne za onog blijedog agnostika, jer ‘prvo priznanje ovoj zemlji nije dao agnosticizam nego katolicizam‘. Ne znamo što na to kažu Islanđani. Ako bude izabran, Bandić će bit predsjednik, a Maja Blagdan i on će snimiti još puno CD-ova i svi na misi će dobiti po jedan primjerak.

Fra Zvjezdan Linić

Fra Zvjezdan LinićOvaj vrhunski karizmatik i franjevac, čovjek kod koga za vrijeme duhovne obnove koje organizira u Taboru ustaše dvije djevojke iz kolica. Nažalost dva dana kasnije se ispostavilo da su ipak ponovno prikovani u kolicima, ali zamalo da je čudo u pitanju.
Linić, ali ne Slavko, također liječi od ovisnosti o alkoholu, drozi i ostalim zlima, a poznat je i po pravim kršćanskim zdravim izjavama kao što su «I svećenik se može zaljubiti, ali ne smije u akciju» ili «Celibat nije veća žrtva od one u braku: i mužu se može svidjeti druga žena», ili još bolje «Meni je gay parada nasilje nad ljudima koji većinski misle». Jadna većina, moraju podnjeti toliko nasilja… ali srećom tu su lijepe riječi Fra Zvjezdana, posebice za parove koje je ženio, nadam se da im je napomenio da je brak žrtva. U svakom slučaju bio bi to papa s najboljim marketingom, a Tabor bi posjećivali sa svih strana svijeta.

Fra Šime Nimac

Fra Šime NimacIliti svećenik plejboj, župnik župe Bast-Baška voda. Bez znanja nadređenih (tko god to bio) uzeo je milijun eura od prodaje crkvenog zemljišta i pobjegao s atraktivnom družicom. E, to je svećenik za 21. stoljeće! Za razliku od Linića i sličnih čovjek zavodi žemske i ladno priznaje to. Usto je i Robin hud, maznio je pare, tko zna koliko bi maznio u Vatikanu, vjerovatno ne samo da bi spasio Hrvatsku od dugova, nego možda i još koji kontinent.
Navodno je uz bijesni auto još si uzeo i jahtu koju je nazvao Lucky me – vrhunski!

Između prvog i drugog mjesta vodila se velika borba. Ipak, odlučile su nijanse te je u pitanju bio fotofiniš za prsa, ali doslovno. Ništa manje vrijedan, dapače, naš drugi najbolji kandidat, revolucionar među svećenstvom i ako nas pitate, naš osobni favorit.

Marijana Petir

Marijana PetirAko ste nas dosad označili kao kao publične enemije, nakon ovoga bi mogli ispasti i homoseksualci. Zašto? Kako zašto, pa tko je to vidio da žena bude papa? E pa Idesh je vidio, ali ne radi se o bilo kojoj ženi, radi se o zmaju.
Najveća od svih, od svih velikih vjernika muškaraca, očinskih figura, na najvećoj poziciji stoji ona. Voli domovinu, vjeru, ljubav, samo naravno ne istospolnu, nipošto. Zli jezici su je proglasili homofobom, bila je nedužna žrtva otrovnog govora mržnje, a ona je samo žena i vjernica koja je branila poštene i nedužne kršćane od takozvanih kršćanofoba.
Jedno je sigurno, tada će cijeli svijet biti pun pravih tradicionalnih vrijednosti, a ona bi bila prvi papa u čipki (koju ona obožava). Kako kaže, križ joj nisu skinuli komunisti, a neće ni kršćanofobi! Bravo Marijana, ne daj se, ti si naš papa. Ok, nisi, ali nema veze, a svim zlim ljudima koji će suditi ovom tekstu poručujemo samo jednu stvar – STOP KRŠČANOFOBIJI!

TAGOVIcrkva marijana petir papa

Komentiraj