Report

Aside Banners

Nakon što je osvojila planinski vrh u bikiniju, pala je u provaliju i umrla

Piše , Objavljeno

Nema puno poznatih hajkera, ali Gigi Wu, tridesetšestogodišnja Tajvanka, na društvenim mrežama je bila relativno poznata hajkerica jer je planinske vrhove osvajala u bikiniju.

Gigi je u 4 godine osvojila preko 100 planina po kojima je planinarila u adekvatnoj opremi, ali kada bi osvojila vrh, presvukla bi se u bikini i slikala. Fotke bi objavljivala na Instagramu na kojemu ima preko 10.000 pratitelja.

Screenshot_59

Na pitanje zašto bi se skidala na planinskim vrhovima, Gigi je jednostavno odgovorila: “Zašto ne? Zato što je lijepo.” 

Ove subote, tajvanska neobična planinarka se penjala po Nacionalnom parku Yushan na Tajvanu, kada je sa litice pala u provaliju. Unatoč teškim povredama, Gigi je preživjela pad, ali je bila zdrobljena na dnu provalije i nije se mogla kretati. Uspjela je pozivom dobiti svoje prijatelje te im je poslala svoje koordinate nakon čega su spasioci krenuli u potragu.

Radi lošeg vremena, spasilačka ekipa nije mogla u potragu helikopterom te se zaputila pješke, a njeno tijelo su našli tek 43 sata nakon pada, u ponedjeljak.

Njen Instagram profil trenutno je zaključan, a u opisu piše da će se otvoriti za javnost nakon njenog pogreba kako bi prijatelji i pratitelji mogli putem društvene mreže se oprostiti s djevojkom.

Gigi Wu nažalost nije jedina koja je tražeći avanturu za fotku na Instagramu izgubila život.

TAGOVIInstagram nesreća tajvan

Komentiraj