Report

Možemo li ih pobijediti?

Aside Banners

Napokon nađen način da pobijedimo komarce!

Piše , Objavljeno

Kite Patch je proizvod, koji bi rat između ljudi i komaraca napokon mogao okrenuti u našu korist, te nas zauvijek spasiti napasti tih nametnika.

kite patch

Ljeto je. Vani se topi asfalt koliko je vruće, a niti po noći nije mnogo ugodnije. Pokušavate zaspati, ali se već 2 sata okrećete u znoju tijela svoga i preklinjete dolazak zime. Napokon, tonete u san i već zamišljate prekrasne bijele plaže i najljepše bikini djevojke svijeta koje žele samo vas, kada sve to prekida dobro vam poznati zZZZZzzzzZZZz oko glave. Da, ekipa je došla na večeru, a glavno jelo ste vi! Nakon pol-satne borbe, shvaćate da ovu bitku ne možete dobiti, predajete se i svojevoljno postajete ljudski švedski stol.

Naravno, riječ je o komarcima. Na svu sreću, u našim krajevima su ovi paraziti samo dosadna i relativno bezopasna napast, no postoje dijelovi svijeta, gdje predstavljaju veliku zdravstvenu prijetnju, poglavito zbog prijenosa raznih smrtonosnih bolesti, poput malarije. Upravo zato već desetljećima traje borba protiv tih letećih zujavaca, no uistinu djelotvorno oružje još nije pronađeno. Do sada!

Grey Frandsen, Michelle Brown i Torrey Tayanaka iz Olfactor Laboratoriesa, u završnoj su fazi svojega projekta Kite Patch, revolucionarnog repelenta za komarce, kojem je primarna funkcija zaštita populacije zemalja trećega svijeta od zločudnih bolesti, a potom i zaštita ostatka pućanstva od neugodne komaraste prijetnje. Kako se iz imena može pretpostaviti, Kite Patch je naljepnica, koju možete zalijepiti za ili oko sebe, kako bi svi komarci oko vas bili odbijeni. Radi na principu skrivanja CO2 tragova, koje ljudsko tijelo ostavlja, a koji su ujedno glavni mamac za komarce. Vrlo ga je jednostavno koristiti, relativno je jeftin i po prikazanim testovima, iznimno učinkovit, a vijek trajanja jedne naljepnice je čak 48 sati. Jesmo li napokon pobijedili komarce?

kite patch

Lijevo je prikaz bez, a desno s nanesenim Kite Patchom

Na žalost, još je dug put do ovoga proizvoda na policama naših dućana. Zato Kite Patch treba i pomoć donatora, a gdje ju bolje naći nego na crowdfunding stranicama. Njihov Indiegogo profil već je odavno ispunio svoj početni novčani limit, ali su si postavili novi cilj: skupiti 385 tisuća dolara! Tim novcem žele provesti opsežno istraživanje i testiranje svojega proizvoda u Ugandi, jednoj od zemalja u kojima komarci predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem, te dokazati kako Kite Patch uistinu djeluje.

Kite Patch promo video:

Donirati možete od 10 dolara, pa sve do 20 tisuća, a ovisno o debljini novčanika, ovisiti će i broj Kite Patcheva koje darujete za istraživanje u Africi ili sami dobijete na kućnu adresu (na žalost, taj dio vrijedi samo za SAD). Ipak, nadamo se da će sva testiranja proći u najboljem redu, te da napokon više neće postojati prepreka za miran san i tijelo bez plikova i uboda komaraca!

TAGOVIbolesti crowdfunding indiegogo kite patch komarci

Komentiraj