Report

odlebdjeli su nam snovi

Aside Banners

Je li to moguće?! Napokon pateniran prvi hoverboard… osim što – nije :(

Piše , Objavljeno

Pobjeglo. Pobjeglo nam je malo u gaćama kad smo vidjeli čak godinu prije 2015. da je proizvedena prva lebdeća daska HUVr prema modelu Martya McFlyja iz Povratka u budućnost 2.

hoverboardHoverboard jedan je od najkul gadgeta geekovske kulture. Marty McFly u sva tri nastavka Povratka u budućnost bježi od belaja tako da na nekoj od varijanti skejta petama da vjetra. Doslovce. Ali u drugome dijelu filma u (ne više tako) dalekoj 2015. skače na skejt bez kotača – THE HOVERBOARD. Funky, spretna i praktična daska koja lebdi bila je dječački san, a ovih je dana postala stvarnost. Znanstvenici američkog privatnog istraživačkog sveučilišta MIT u gradu Cambridge svoje su višegodišnje napore istraživanja priveli kraju i obradovali (odrasle) klince duž globusa.

Na službenoj stranici hoverboarda huvrtech.com ovako su ukratko opisali projekt: “Ono što je počelo kao projekt u ljeto 2010. na diplomskom studiju fizike na MIT-u, preraslo je u jedan od najuzbudljivijih nezavisnih projekata MIT-a od visoko-naponske litij-ionske baterije Yet-Ming Changa 2001. godine. Naš tim čine stručnjaci inženjerstva materijala, elektrotehnike i magnetizma koji su riješili važan misterij znanosti: ključ za antigravitaciju. Ekipa iza HUVr Board-a u konačnici teži unaprijediti efikasnost, brzinu i održivost masovnog transporta. Ipak, umjesto da provedu još nekoliko godina izolirani od svijeta i ulažu u istraživanje i razvoj, tim i vodeći svjetski investitori radili su na promjeni ekonomije istraživanja i razvoja promidžbom ovog uzbudljivog proizvoda upravo kako bi financirali daljnji razvoj i istraživanje.“

huvr-1

Tony Hawk i Doc Brown poziraju s Huvrom u DeLoreanu

Uzbudljivo testiranje demo proizvoda lebdeće daske iliti hoverboarda snimljeno je uz pomoć skejtera svjetskog ugleda Tonyja Hawka, Mobyja, Schoolboy Q-a i biznismena i investitora Marka Cubana (poznat kao i g. Multimilijarder). Zvijezda testiranja bio je stari Christopher Lloyd (u filmu ludi znanstvenik Doc Brown) koji se pred ekipom onako pimpovski pojavio u originalnom DeLoreanu i prezentirao im demo-dasku. U nekoliko su minuta svi poletjeli, polebdjeli i testirali četiri šarena modela koje možete unaprijed naručiti, a svoju pošiljku čekati do samog kraja godine. A lebdenje na dasci jednostavnije je nego što se mislilo. Jednostavnije od skejtanja jer…

…Jer su nas lagala mućka đubrad! Da, spustite se na zemlju i stanite na nju čvrsto objema nogama jer je sve naravno – ćorak. Farsa. Laž.

huvr-01

Zamislite kako će sada biti Nindža kornjačama, Amy Wong (Futurama), Ben 10-u, Super Sonicu ili Ducku Dodgersu kad saznaju da su lebdjeli na običnim dječjim lažima! Ja sam Joeva bol u preponama!

 

 

Vandali iz Funny or Die mislili su da su smiješni sa snimanjem testiranja lažnog demo proizvoda. Tony Hawk, beštija stara (dabogda obje noge slomio na hoverboardu) snimio je i službenu ispriku pod prijetnjama i gnjevom internetske generacije i navodi kako je sve to bila fora. Mislio je da će biti očito… A kako bi bilo očito? Kome, majmune jedan? Je l’ ti bilo zabavno ismijavati se šestogodišnjaku u nama, ha? Mrziš djecu iz osamdesetih, ha? I Moby? Mogao bih te razbiti! Lažove stari, podmukli! Malo mesa jedeš pa lažeš od zelenjave? Čak su i starog Doca nasamarili, vrdalame jedne!

Ray Williams Johnson još uvijek nije obradio viralni video, behind-the-scenes reklamu za hoverboard, pa će biti zgodno pričekati njegovu ‘recenziju’ jako, jako, jako loše i bolne zajebancije koja je ljudima uništila snove iz djetinjstva. Čini se da moramo pričekati barem godinu dana… U nadi je spas.

TAGOVIbudućnost funny or die hoverboard huvr povratak u budućnost

Komentiraj