Report

Riblja kopulacija

Aside Banners

Napokon znamo kada je otprilike pao prvi seks – prije ‘samo’ 385 milijuna godina!

Piše , Objavljeno

Da prije dobrih 385 milijuna godina primitivne ribice nisu počele “voditi ljubav“, tko zna bismo li danas mogli uživati u jednom od najljepših ljudskih doživljaja…

micro 2Živjeti na Zemlji prije kojih 400-njak milijuna godina definitivno nije bilo najugodnije iskustvo: sparina za popizditi, na kopnu nema ničega osim divovskog drveća i još većih kukaca, a u moru vam ekipu čine prahistorijske beskralježnjačke mrcine… a svi znamo kolika su oni dosada! Zato malenim, jedva osam centimetara dugačkim ribicama vrste Microbrachius dicki nije preostalo mnogo izbora te su morali sami izmisliti neku svoju zabavu. I tako vam je djeco nastao seks!

Microbrachius dicki je pripadala razredu placoderma i općenito se smatra prvom (ili jednom od prvih) životinja s čeljusti te našim izravnim, pradavnim pretkom. Ove su ribice svoj procvat imale u devonu, a živjele su na području današnje Škotske, Estonije i Kine. Osim što su nam šukunšukunšukun…. šukun-na-entu djedovi, skupina evolucijskih znanstvenika sada tvrdi da se radi o prvim živim bićima koja su se upustila u seksualni odnos, odnosno “nešto” što se može smatrati pretečom onoga što danas znamo kao seks.

micro

Mužjaci su tako imali košćati organ u obliku slova L, koji bi se uglavio u ženski organ slično kao što funkcioniraju utikač i utičnica. Kako to obično biva u životinjskom carstvu, nakon toga bi slijedio prijenos spermija iz mužjaka u ženku i oplodnja, što se pokazalo znatno efikasnijim načinom od dotadašnjeg primitivnog puštanja muških spolnih stanica u ocean i čekanja da neka ženka naleti i bude slučajno oplođena. Tako treba, ribice!

Microbrachius dicki – vizualno objašnjenje:

Na žalost, njihov seksić nije dugo trajao pošto su prije otprilike 360 milijuna godina izumrle iz za sada nepoznatih razloga (rekli bismo da je previše seksa krivac svih njihovih problema, ali izgleda da je to značajka samo ljudskog roda). Ipak, iako su danas vidljivi samo kao hrpa okamina u stijenama, ovi su nam mali manijaci preko vodozemaca, gmazova i naposljetku sisavaca prenijeli jedno od, u isto vrijeme najljepših i najružnijih anatomskih dijelova našega tijela: spolne organe! Do sada za to nisu dobili nikakve riječi hvale, ali prilikom idućeg vrućeg seksa pokušajte se sjetiti ove lijepe, prahistorijske priče i na jedan poseban i svima nama svojstven način odati počast onima od kojih je sve i započelo!

TAGOVIevolucija ljubav povijest prahistorija razmnožavanje ribe seks seksanje

Komentiraj