Report

Aside Banners

Naramak čudnih sportova

EP smo odradili, zagrijavamo se, odnosno pivu hladimo, za Olimpijske igre. Ipak, tražimo sportove koji se tamo ne pojavljuju.

Piše , Objavljeno

Odavno smo shvatili da od nas nikada neće biti vrhunskih nogometaša, na Olimpijadu ne idemo niti nas je itko zvao. Vrata svih repki za nas su čvrsto zatvorena… ili? Svoju šansu za svjetsku slavu uvijek možemo potražiti u sportovima gdje nema gotovo nikakve konkurencije. Ako složimo hrvatsku Ga-Ga repku, imamo šanse za odlazak na svjetsko prvenstvo!

Ga-Ga

ga ga

ga ga

Na prvi pogled, izgleda kao da je teta u vrtiću podijelila djeci previše “bombona” i zatvorila ih u prazni bazen da se igraju. Ipak, radi se o igri koja ima pravila, iako se to ne bi reklo.
Radi se o varijaciji graničara u kojoj igrači ne smiju loptu uloviti rukama, a broje se samo pogodci u dio tijela ispod pojasa. Loptu treba odbijati od poda, te ju opaliti tako da pogodite suparničkog igrača i pošaljete ga doma mami plačući.
“Sport” potiče iz Izraela, gdje je jedan od omiljenih narodnih sportova. Ekstremna verzija ovog sporta uključuje vodu i blato, zamislite kako to izgleda. Timova nema, svatko igra za sebe.
Bez zajebancije, Sasha Baron Cohen, poznatiji kao AliG ili Borat, bio je prvak Velike Britanije u ovom sportu.

Ga-Ga

Podvodni hokej

Budući da je globalno zatopljenje neizbježno, poduzetni Englez Alan Blake smislio je ovu inačicu hokeja koja se igra na dnu bazena. Pravila su slična tradicionalnom hokeju, pa se dva tima natječu u tome tko će ugurati pak u protivnički gol. Sve drugo… potpuno je drugačije.
Umjesto zaštitne opreme, budući da ovo nije kontaktni sport, ovi sportaši nose maske, disalice, peraje i kupaće gaće. Palica je znatno manja od one u drugim inačicama hokeja.
Na ovom video možemo vidjeti kako izgleda tekma ispod vode, po nama, prilično dosadnjikavo, a gledanje ovih tekmi uživo (čitaj:nekakvo komešanje na dnu bazena) zanimljivo je poput gledanje emisije Lica nacije.

Podvodni hokej

Mountain monocikliranje

Monocikl je bicikl sa samo jednim kotačem. Bicikliranje na jednom kotaču za nas je sasvim dovoljan izazov, i svakako izazov kojeg ćemo propustiti, ali jednocikliranje niz brdo je stvar koja nam ne pada na pamet ni u najžešćem ludilu.
Ipak, ima likova kojima je to sasvima Oke, pa je tako nastala ova ekstremna varijanta brdske vožnje na monociklu. Naravno, i motocikl je prilagođen brdsko-planinskom zadatku, pa je sjedalo udobnije, ima deblje gume, ojačan okvir i druga poboljšanja.
Oni koji se usude na ovakvu avanturu kažu da je brdska vožnja monociklom zapravo lakša i sigurnija od one biciklom. Monocikl ima samo jednu brzinu, pa je spuštanje sporije, a i lakše je odskočiti u slučaju da sranje udari u fen. Tako barem kažu.

Ženonosanje

Nošenje žene sport je kojime se bave Finci. Kažu da je sport nastao na temelju načina na koji su se nekad davno Finci udvarali Finkinjama, a običaj je nalagao da udvarač uleti u selo, zgrabi svoji izabranicu i u trku ju odnese iz sela.
Ovaj “sport” najpopularniji je u mjestu Sonkajärvi gdje se i održava svjetsko prvenstvo. Da, svjetsko, jer ovim sportom se bave i Amerikanci.
Pravila su prilično jednostavna, ali to ne jamči lak posao za natjecatelje. Ženu treba u što kraćem vremenu prenijeti preko 253,5 metra dugačkog poligona s preprekama. Žena, koja može biti natjecateljeva supruga ali i ne mora, mora imati barem 17 godina i najmanje 49 kila. Ukoliko teži manje od propisanog, morat će nositi ruksak s utezima. Ženu možete nositi na nekoliko načina:klasično leđni (ruke oko vrata, noge oko struka), vatrogasni (preko ramena), estonski način (žena nogama obujmi vrat i visi glavom dolje, trbuhom na muževim leđima).
Pobjednik za nagradu dobiva onoliko pive koliko mu je žena teška, a tu su još i neke sponzorske nagrade. Od 1997. godine do prošle, Margo Uusorg s različitim je partnericama osvojio pet naslova svjetskog prvaka.

Bacanje mobitela

Finci su prilično originalni u smišljanju izvornih i neortodoksnih sportova. Iako ih nećemo otkriti baš sve u ovom nastavku, počastit ćemo vas sportom kojime se i sami, iako sasvim nehotično, često bavimo.
Bacanje mobitela još jedan je od finskih nacionalnih sportova, što zapravo nimalo ne čudi, s obzirom na to da je Finska zemlja Nokije. Natjecanje je dosta ležerno, a ocjenjuje se daljina izbačaja i tehnika.
Natječe se u četiri kategorije:Izvorna u kojoj se mobitel baca u kamena-s-ramena stilu; freestyle u kojoj se posebno vrednuje koreografija i inovativni načini bacanja; timska u se natječu timovi od po pet natjecatelja; juniorska u kojoj se natječu klinci do 12. godine.
Svjetski prvak u ovoj disciplini, zamislite ironije, osvaja novi mobilni telefon. Muški rekord, s 95,83 metara drži Chris Hughff, a ženski s 53,52 metra drži Jan Singleton.
Dakle, ako vam je život stresan, a imate izbačaj poput Ivane Brkljačić, ovo ljeto u Finsku na svjetsko prvenstvo.

Pročitaj i:
Čudni sportovi… sportovi za čudake >>
Zločesti dečki sporta >>
Kraljevi ekstemnih sportova >>
Najveće boksačke legende >>
Prvenstvo u sviranju zračne gitare >>

TAGOVIbacanje mobitela čudno ga ga hokej mobitel monocikl Podvodni hokej sport

Komentiraj