Report

Let do zvijezda

Aside Banners

NASA i teleskop Hubble su nas obradovali novim fantastičnim snimkama svemira

Piše , Objavljeno

Već smo navikli da nas NASA svakih par tjedan iznenadi nekim novim setom fotografija ili snimaka dubokog svemira, tako da ni ovaj puta nisu razočarali.

hubble

Svemirski teleskop Hubble će 2015. napuniti 25 godina postojanja, a s obzirom na sve što je do sada učinio za čovječanstvo i naše spoznaje o dubokim prostranstvima svemira, na taj komad tehnologije možemo gledati kao na jedno od naših najvećih dostignuća. I premda već polagano počinje kaskati za nekih svježim inovacijama, Hubble i dalje neumoljivo radi, te svakodnevno na Zemlju šalje hrpetinu fotografija, koje nakon obrade lumenih NASA inženjeraca postaju prikazi nad kojima slinimo iz topline svoga doma.

Pošto današnja zahtjevna publika više nije toliko impresionirana ‘golim’ fotkama, ekipe iz NASA-e i ESA-e (Europska svemirska agencija) su odlučile složiti 3D vizualizacije nekih od Hubbleovih najpoznatijih i najznačajnijih fotografija, tako da se mi obični smrtnici možemo još bolje ufurati u daleke maglice, zvijezde i galaksije. Hollywood, braco, Hollywood!

‘Rađaonica’ zvijezda Sharpless 2-106:

Maglica Carina:

Maglica Horsehead:

Hubbleov široki svemirski pojas:

Saturnovi mjeseci:

Galaksija Hercules A:

TAGOVIduboki svemir esa fotografije svemira hubble nasa svemir

Komentiraj