Report

Ajde više!

Aside Banners

NASA-ini znanstvenici najavljuju prve dokaze vanzemaljskog života do 2025. godine

Piše , Objavljeno

Već nas godinama svako malo netko draži vijestima o pronalasku vanzemaljskog oblika života, ali svaki se put informacije ispostave totalno pogrešnima. NASA nam sada ipak daje razloga za optimizam!

vanzemaljciAko potragu za vanzemaljskim životom usporedimo s maratonom, sada smo već u stadiju da vidimo ciljnu ravninu i trebamo skupiti one zadnje atome snage, izvući najbolje iz sebe i završiti ovu utrku jer odustati u ovom trenutku bi bilo jednostavno neprihvatljivo. Već se godinama rajcamo svakakvim polu-informacijama, “tajnim” dokumentima i urbanim legendama, ali pravih dokaza bilo kakvog, makar i jednostaničnog oblika života koji ne potječe s i ne obitava na našoj planeti, jednostavno nismo imali prilike vidjeti. Glavne face iz NASA-e sada tvrde kako se trebamo strpjeti još samo maaaalkice jer već kroz idućih 10 godina vjerojatno dobivamo prve preliminarne dokaze o postojanju vanzemaljaca, kakvi god oni bili.

Mislim kako ćemo imati snažne indikacije o životu van naše planete u roku od idućih deset godina te mislim kako ćemo čvrste dokaze imati kroz idućih 20-30 godina“, rekla je na nedavnoj konferenciji glavna NASA-ina znanstvenica Ellen Stofan te nadodala “Znamo gdje trebamo gledati. Znamo kako trebamo gledati. U većini slučajeva imamo tehnologiju i radimo na tome da ju upotrijebimo tako da definitivno mislim kako smo na pravom putu.” Solidnih kandidata u našem susjedstvu ima nekoliko, a najizglednijima za život se čine prirodni sateliti koji imaju neki oblik oceana, bilo u tekućem ili ledenom obliku. Naravno, ne trebamo zaboraviti niti Mars kao jedan od standardnih favorita, ali iz ove je NASA-ine infografike sasvim jasno na što će se znanstvenici fokusirati u idućih nekoliko godina…

oceani

TAGOVIalien mjesec nasa ocean potraga vanzemaljci vanzemaljski oblik života

Komentiraj