Report

Opet patka?

Banner 300

NASA smiruje tenzije: Ne, smrtonosni asteroid nas NEĆE pogoditi za šest tjedana!

Piše , Objavljeno

Kada jedna velika državna agencija poput NASA-e mora objaviti službeni demantij oko informacije koje šire teoretičari urote, znaš kako su stvari pomalo izmakle kontroli.

asteroidNovi tjedan, novi smak svijeta! Ovaj se put radi o našem dobrom znancu, zlobnom i ubojitom asteroidu, tojest skupini od šest komada koji u ovom trenutku nezaustavljivo jure prema Zemlji i trebali bi nas promašiti za kojih 10-ak milijuna kilometara u periodu od 22. do 28. rujna. NASA i svi koji prate nebo tvrde kako su šanse da ovi objekti pogode našu planetu ravni nuli, ali skupina teoretičara zavjere misli drugačije. Oni su povezali takozvano Proročanstvo krvavog Mjeseca (obična pomrčina) koje bi se trebalo obistiniti 28. rujna ove godine upravo s dolaskom ovih asteroida te vrlo glasno najavljuju nadolazeću apokalipsu, velike potrese, tsunamije i uništavajuće ratove, koji su samo uvertira za drugi dolazak Isusa Krista. Znači, klasika

blood moon

Kako to obično biva u ovakvim situacijama, korijen problema leži u ekipi koja je smislila cijelu tu priču o Proročanstvu krvavog Mjeseca, a koju čine dva američka pastora čije knjige o tom fenomenu, vidi čuda, bilježe rekordnu prodaju. Naravno, mase su popušile foru i počele širiti paniku, prvo po opskurnijim stranicama specijaliziranim za teorije urote, ali uskoro i po mainstream medijima. Već se govori i naglom zatvaranju velikih trgovačkih centara, polaganom odlasku svjetske elite u podzemna skrovišta i preraspodjeli vojske, a sve se naravno može povezati uz Papu, Veliki hadronski sudarač (LHC) kojem je logo sličan simbolu 666 i druge standardne krivce.

NASA je zato morala izdati i službeno priopćenje u kojem jasno tvrde kako opasnosti za Zemlju nema, kako u idućih šest tjedana, tako i u idućih nekoliko stotina godina. Barem koliko oni za sada vide i znaju. Od šest asteroida koji će od 22. do 28. rujna proći “blizu” Zemlje, tri su veličine oko i manje od 50 metara, jedna je dugačak 190 metara, jedan 270, a jedan 280 metara. Prva tri imaju snagu da potencijalno unište omanji grad (takve je veličine bila i ona kamenčuga koja je 1908. pala u tajge Tunguska), a druga tri bi sa zemljom sravnile područje veličine omanje države, poput Slovenije, ili bi uzrokovali tsunami od nekoliko desetaka metara.

putanja 1

Astronomi procjenjuju kako bi ova beštija od 270 metara trebala proći najbliže našoj planeti i to na udaljenosti od 8,2 milijuna kilometara (otprilike 20 puta dalje od Mjeseca) i to 24. rujna ali njegova je putanja toliko predvidljiva da stručnjaci tvrde kako nema nikakve šanse da skrene. S druge strane, najnepredvidljiviji (7 od 9 na ljestvici predvidljivosti, gdje je 9 najnepredvidljiviji objekt) je mališa od 57 metara koji bi trebao imati prelet 23. rujna, ali procjena je kako će on proći na čak 30 milijuna kilometara tako da bi stvarno trebao napraviti opaki okret da nas zgađa. Slična je situacija i s ostalim članovima ove skupine, što će reći kako uistinu nema razloga za zabrinutost od asteroida. A sada, klimatske promjene, vjerski ekstremizam, izbjegličke krize… e oko toga bismo se već mogli brinuti!

TAGOVIapokalipsa asteroid krvavi mjesec nasa smak svijeta teorija urote

Komentiraj