Report

Hvala najljepša!

Aside Banners

Ne mora biti nedosanjani san: Od 2024. putovanje u svemir jeftinije nego ikad

Piše , Objavljeno

Izvor: Screenshot World View

Trenutna cijena karte za let u svemir u trajanju od 90 minuta, koju nudi tvrtka Virgin Galactic, iznosi oko 450 tisuća dolara.

Dakle, u pitanju je svota koju prosječan čovjek ne može uštedjeti, barem ne dok si je ‘na ti’ sa svojim umom i tijelom, i barem ne u trenutnoj financijskoj klimi.

Svemirski turizam najluksuzniji je oblik turizma za sada. No, i to se polako počinje mijenjati.

Naime, World View sada nudi komercijalne letove do ‘ruba svemira’ za samo 50 tisuća dolara po sjedalu, prenosi DMARGE. Poletjeti bi trebali već 2024., tj. za samo dvije godine.

Ukupna dužina letova varirat između šest i 12 sati. Dva sata otići će na uspon, nakon čega će putnici moći uživati ​​u pogledu na Zemlju iz svemira.

Letjelica u kojoj će se putovati zapravo je stratosferski balon koji će letjeti na visini od otprilike 30 tisuća metara tri do četiri sata prije nego što se vrati nazad na Zemlju.

Nakon lansiranja, putnici će moći stajati i kretati se po letjelici opremljenoj klimatiziranom kabinom, velikim prozorima koji omogućavaju pogled od 360 stupnjeva te u potpunosti ergonomskim sjedištima.

Osim toga, bit će prilike za prilagođenu gozbu, ali i neograničenu uslugu pića.

Letovi World Viewa polazit će iz svemirskih luka smještenih na različitim kultnim mjestima.

Tako će 2024. putnici moći birati između Grand Canyona (SAD) i Velikog koraljnog grebena (Australija), dok će se od 2025. nuditi i polasci iz iz Serengetija (Kenija), ispod Aurore Borealis (Norveška), Amazonije (Brazil), egipatskih piramida (Giza) ili Kineskog zida (Mongolija).

Ako je ovo nešto zbog čega ti krv brže teče žilama, prilika nikad nije bila bolja. Možda ćeš i preskočiti idućih pet godina dok se ne dokopaš novca, a možda si već na idućem letu.

U svakom slučaju – izgleda da će World View još neko vrijeme biti najjeftinija opcija.

Uz to, o tome koliko su prijateljski nastrojeni prema tvojim snovima iz djetinjstva govori i činjenica da nude različite opcije plaćanja te da kartu možeš rezervirati uz depozit od samo (!) 500 dolara.

 

 

 

 

 

 

 

TAGOVIlet u svemir letjelica svemir world view zemlja