Report

Aside Banners

Neke stvari koje niste znali o seksu

Zapravo, poput nas, o seksu vjerojatno znate sve ono što vam treba, ali evo par činjenica za zabavu.

Piše , Objavljeno

Život je nastao prije oko 3,8 milijardi godina, ali seks je “izmišljen” tek dvije milijarde godina kasnije. Po našim kriterijima, dvije milijarde godina na suhom ipak je malo previše.

Čemu služi seks znanstvenicima baš i nije jasno, jer u evolucijskom smislu aseskualna reprodukcija puno je učinkovitija. Nama je samo jasno da znanstvenici ne ševe dovoljno.

Crv Dendrobaena rubida ima muške i ženske reproduktivne organe. Ako ne može naći partnera, taj praktični crvić se jednostavno poševi sam/a sa sobom.

Iako su poznati po monogamnosti, pingvini, odnosno pingvinice ponekad zastrane i imaju avanture sa slobodnim mužjacima. Ipak, ne rade to džaba, nego za naknadu i to u valuti kamenčića kojima grade gnijezda.

Makaki majmuni ne mogu svršiti ako se njihove ženke za vrijeme čina glasno ne dernjaju.

Echidna, australski bodljikavi sisavac ima četveroglavog pipmača, ali bed u cijeloj priči je činjenica da njegova ženka odjednom može primiti “tek” dva glavića.

Mužjak jedne vrste hobotnice, budući da je puno manji od ženke, za vrijeme ševe niti ne prilazi svojoj družici. On svoj penis “ispali” u njezino genitalno područje i ostavi ga tamo. To se zove seks na daljinu.

Kod čak 1.500 vrsta sisavaca, riba, reptila i ptica zabilježeno je homoseksualno ponašanje. Jedva čekamo njihov gej prajd.

Neki galebovi, odnosno galebice, prakticiraju lezbijske veze.

Osim ljudi, tek rijetke životinjske vrste prakticiraju seks licem u lice. “Gledaj me u oči dok te ševim” tehniku prakticiraju i zamorci, dabrovi te neki primati poput orangutana.

Još manje životinja prakticira ljubljenje u usta, stručno rečeno “žvaljenje”. Zapravo, jedino jedna vrsta papige predigru baziraju na dodirivanju jezicima, nakon čega mužjak povrati ručak na ženkina prsa. Ovo nas podsjeća na neke dijelove našeg Velikog rječnika seksualnih perverzija.

Biolozi su otkrili da mužjaci voćnih mušica, nakon većih količina alkohola, postaju seksualno hiperaktivni te pokušavaju poševiti sve što ima krila. Na koncu, za vrijeme istraživanja, često se događalo da pijani mužjaci naganjaju jedni druge u vlakiću, budući da im s povećanjem razine pijanstva opadaju šanse kod suprotnog spola. Sami izvucite zaključke.

TAGOVIperverzije seks sex životinje

Komentiraj