Report

Mirko, pazi meteorit!

Aside Banners

Nesretnik iz Indije bi mogao biti prvi čovjek u zabilježenoj povijesti kojeg je ubio meteorit

Piše , Objavljeno

Iako nas svakodnevno gađa hrpa svemirskog smeća, zapanjujuće je kako do sada nitko nije poginuo od njega. Do sada…

meteoritNe bi čovjek rekao, ali šanse da nekoga od nas pogodi meteorit su poprilično male, iako ovi komadi kamena ili metala relativno često padaju na našu planetu. Znanstvenici su procijenili kako su šanse da se to dogodi 1 naprema 700 000, ali vjerojatnost jest kako je ta šansa još i manja. O tome dovoljno govori i podatak kako do sada nije zabilježen niti jedan slučaj da se to uistinu i dogodilo, barem što se tiče pisane povijesti. Ipak, moguće je kako je ovo svemirsko smeće odnijelo svoj prvi ljudski život, a nesretnik bi mogao biti 40-godišnji Indijac po imenu Kamaraj.

Iako još uvijek traje istraga, vjeruje se kako je jedan zalutali meteorit u subotu oko 12:30 po lokalnom vremenu pogodio kampus privatnog sveučilišta Bharathdasan Engineering College  u indijskoj državi Tamil Nadu te usmrtio vozača koji je tamo radio ostavivši pri tome krater dubine nešto više od metra. Pritom je ozlijeđeno još troje vrtlara, a razbijena su i stakla na okolnim zgradama. Na svu sreću, mnoštvo studenata je u to vrijeme bilo na predavanjima, pa je izbjegnuta veća tragedija.

Naravno, znanstvena zajednica je odmah izrazila sumnju u istinitost tvrdnji kako se uistinu radi o smrti od “ruke” meteorita, ističući kako meteoriti ne uzrokuju takve udare, dubina kratera je nevjerojatno malena, a komad meteorita koji su navodno pronašli na mjestu tragedije veličinom ne odgovara ostalim tvrdnjama. S druge je pak strane isključena mogućnost terorističkog ili bilo kakvog drugog napada, jer na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi eksploziva, tako da lokalni znanstvenici sada pokušavaju doznati što se tamo uistinu dogodilo. Što god se na kraju ispostavilo, valja ostati na oprezu, jer očigledno je da smo zanemarili još jednu moguću opasnost za naš život: onu od padajućeg svemirskog smeća!

TAGOVIasteroid indija meteor meteorit smrt svemir svemirsko smeće

Komentiraj