Report

nisu grijeh, alat su

Aside Banners

Netflixov novi dokumentarac otkriva tajne o psihodelicima koje bi nam mogle pomoći

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Živimo u okolini koja voli osuđivati sve što ne poznaje, a Netflix bi mogao pomoći s upoznavanjem.

Michael Pollan je vrhunski novinar koji iza sebe ostavlja vrhunske knjige od kojih je Netflix uzeo How To Change Your Mind i ekranizirao ju u suradnji s još jednim velikanom, redateljem dokumentaraca Alexom Gibneyjem koji je ovdje u ulozi izvršnog producenta.

Dokumentarac će stići u četiri dijela, a svaka epizoda će se baviti jednom supstancom. U fokusu su LSD, psilocibin, MDMA i meskalin. Pollan je voditelj, istražuje novonastalu renesansu psihodelika i njihov potencijal u liječenju i iscjelivanju.

LSD se koristi od 1943. godine, dokumentarac će preispitati i trend mikrodoziranja, ali i proširivanja svijesti ovom supstancom. Drugo poglavlje u fokusu ima psilocibin, psihoaktivnu supstancu koja se nalazi u nekim gljivama, a sve češće se koriste u tretiranju mentalnih poremećaja i bolesti. Treće poglavlje će predstaviti MDMA, prvi psihodelik koji će vjerojatno biti odobren kao lijek zahvaljujući nevjerojatnim rezultatima u tretiranju PTSP-a.

Posljednje poglavlje će proučavati meskalin, psihoaktivnu molekulu koja se nalazi u određenoj vrsti kaktusa koju su sjevernoamerički Indijanci koristili u svojim religijskim obredima te za koju su se u novije vrijeme borili da ju zadrže.

TAGOVIdroge gljive lsd michael pollan Netflix psihodelici psilocibin