Report

Zločesta panda

Aside Banners

Nevjerojatna priča o pandi (da, pandi!) koja je lažirala trudnoću kako bi dobila više hrane i bolju sobu

Piše , Objavljeno

Što se dogodi kada jedan od najtupavijih sisavaca uspije prevariti svoje ljudske čuvare i osigurati si kraljevski tretman, smijući se pritom podlo našoj gluposti? Priča vrijedna čitanja!

Giant panda Koliko nam god bile simpatične, sa tim svojim blesavim facama, nezgrapnim gegajućim tijelima i nesposobnošću da prežive izvan strogih okvira svog prirodnog teritorija, pande su svakako neki od najblesavijih sisavaca koji hodaju našom planetom. Sa prilično velikom sigurnošću možemo reći kako je običan laboratorijski štakor inteligentniji od tih bucmastih crno-bijelih žderača bambusa i stvarno je pravo čudo kako su uopće uspjele preživjeti toliko dugo. Istina, trenutno se ne snalaze baš najbolje, ali čovječanstvo ulaže uistinu ogromne napore i financijska sredstva kako bi vrsta opstala, a izgleda kako su beštije skužile kako to iskoristiti.

Tajvanska je panda Yuan Yuan tako nedavno “optužena” da je lažirala trudnoću kako bi dobila poseban tretman koji uključuje više bambusa, svježe voće, klimatiziranu nastambu i vlastitog čuvara koji se brine o njoj, što je jasan pokazatelj smislene manipulacije nad ljudima. Jesu li pande zapravo daleko inteligentnije nego što smo mislili i samo se prave tupave kako bismo ih mazili i pazili ili su uspjele preskočiti nekoliko evolucijskih stepenica u par generacija, još uvijek nije poznato, ali Yuan Yuan je počela pokazivati znakove trudnoće (kao što su smanjenje apetita i pokretljivosti) i tako zavarala svoje čuvare.

panda 1

Ova je obmana trajala dobrih mjesec dana dok iz Kine napokon nije došao stručnjak s ultrazvukom te ustanovio kako Yuan Yuan uopće nije trudna. Mala je bezobraznica vjerojatno napravila tužnu “nemo’š me kriviti što sam probala” facu jer zna kako joj nitko ništa ne može, ostavivši znanstvenike u čudu. Teško je reći kako je uopće došlo do ove situacije, ali oni vjeruju kako je Yuan Yuan zapamtila način na koji su se o njoj brinuli prošli put kada je bila trudna, pa je pokušala isfurati istu stvar i ovaj put. Navodno je ovakvih slučajeva bilo i prije među pojedinim primjercima diljem Kine i okolnih zemalja, a sve ovo nam jasno ukazuje na potrebu da preispitamo koliko stvarno mi pomažemo pandama, a koliko nas one obmanjuju kako bismo im pomagali…

TAGOVIkina obmana Panda prevara prijevara trudnoća varka životinje

Komentiraj