Report

Aside Banners

Nije zločin kada siromašna osoba ukrade hranu – talijanski sud odlučio

Piše , Objavljeno

Ali stvarno siromašna osoba…

Screenshot_11

Najviši državni sud je odlučio kako krađa malenih količina hrane više nije ilegalna za siromašne ljude u Italiji. Naravno, ne radi se o siromašnim studentima i ekipi koja baci u “dim” sav svoj keš pa nema za Nutellu da zadovolji svoje munchiese, radi se o stvarno siromašnim i gladnim građanima.

Roman Ostriakov je 36-godišnji beskućnik koji je 2011. godine u Genoi ukrao sira i salame u vrijednosti od 4 eura. Optužen je na šest mjeseci zatvora i trebao je platiti kaznu od 100 eura, ali se ured tužilaštva usprotivio odluci – a dodali su i kako je u pitanju samo pokušaj krađe, a ne krađa jer Ostriakov nije uspio pobjeći iz trgovine s robom.

Vrhovni talijanski sud je napokon odlučio kako Ostriakov nije počinio zločin jer ne bi mogao preživjeti bez hrane i da je reagirao iz potrebe.

“Stanje optuženoga i okolnosti u kojima je krađa proizvoda obavljena dokazuju kako je optuženi uzeo malene količine hrane zbog imedijatne i esencijalne potrebe za hranom”

Hoće li se ovakva praksa održati u Italiji – još se ne zna, ali dozvoljavanje sitne krađe svakako nije rješenje problema siromaštva koje muči i Italiju i većinu ostalih svjetskih zemalja.

TAGOVIkrađa sud zakon

Komentiraj