Report

da ili ne?

Aside Banners

Nike će odsad čistiti korištene tenisice koje su im kupci vratili i opet ih prodavati

Piše , Objavljeno

Nike je jedna od najvećih i najprepoznatljivijih kompanija na svijetu, a poznati su i po svojim inovacijama – kako na samim tenisicama, tako i s marketingom te prodajnim procesom. U proteklih nekoliko godina su zatvorili velik broj maloprodajnih trgovina diljem svijeta te su se orijentirali na online prodaju svojih proizvoda, a sada su najavili još jednu novost.

Nike će prodavati korištene tenisice! Ono što se u narodu kaže “polovne”.

“Refurbished” proizvodi su vraćeni zbog bilo kojeg razloga, dotjerani i vraćeni na police trgovina ili u skladišta – spremna za ponovnu prodaju. Kad je tehnologija u pitanju, ovaj proces nam je itekako poznat. Tada se ti “obnovljeni” proizvodi prodaju po nižim cijenama.

Nike se odlučio ubaciti u taj biznis. Čistit će i obnavljati sve tenisice koje su vratili kupci te će ih prodavati po nižim cijenama. Kažu kako se ovoj usluzi posvećuju kako bi smanjili količinu otpada.

Čistit će samo lagano nošene tenisice i prodavati ih u Nike trgovinama. Samo tenisice vraćene Nikeu unutar 60 dana od kupnje će se kvalificirati za ovaj proces.

Do kraja travnja će već 15 Nike Storeova prodavati Nike Refurbished obuću, a plan je (kao i uvijek) proširiti ovu ponudu. Priča se i o ekspanziji ovog programa na tržišta izvan SAD-a.

TAGOVINike novac posao tenisice