Report

Aside Banners

Niko Kranjčar trenira s prvom momčadi legendarnog New York Cosmosa

Piše , Objavljeno

Nakon što je napustio Dinamo Kijev i tako postao slobodan igrač, Niko Kranjčar trenira s prvom momčadi New York Cosmosa, prošlosezonskog prvaka NASL lige.

“Treniranje s New York Cosmosom mi dopušta da se fokusiram na vraćanje u formu i mogućnost da sudjelujem u kompetitivnim utakmicama tijekom predsezone. New York je divno mjesto tako da mi prilika da se fokusiram na nogomet i iskusim grad odgovara savršeno.” Kranjčareva izjava za službenu stranicu

Niko i klub u ovom trenutku izbjegavaju ikakve priče o ozbiljnoj suradnji i profesionalnom ugovoru, ali ako mladi Kranjčar postigne zadovoljavajuću fizičku formu nema razloga da napusti New York, a takvoj odluci će sigurno i pripomoći Kranjčarova djevojka – hrvatska glumica Zrinka Cvitešić koja također traži sreću u Velikoj Jabuci.

Niko nije jedino veće ime među slobodnim igračima. Tu su i njemački vratar Timo Hildebrand, bivši bek Arsenala Emmanuel Eboue, Ronaldinho, Grk Samaras (koji je također spominjan u kontekstu dolaska u New York) i Robinho.

New York Cosmos je u prošlosti bio projekt kojim se pokušao popularizirati nogomet u Americi. U sedamdesetima su članovi jedne momčadi bili Pele, Carlos Alberto, Franz Beckenbauer, Johan Cruyff… Projekt bi sigurno uspio da Cosmos nije naletio na financijske probleme i rušenje tadašnje nogometne lige. Svakako preporučamo Once in a Lifetime dokumentarac o toj eri NY Cosmosa.

2013. se NY Cosmos počeo natjecati ponovno i to u NASL ligi (druga liga), a i osvojili su je 2015. godine uz pomoć legende svjetskog nogometa – Raula.

TAGOVInew york cosmos niko kranjčar nogomet sportski dokumentarci

Komentiraj