Report

Aside Banners

Nimalo obični glazbeni instrumenti

Ako vam je dojadilo sviranje po onoj stvari, evo par vrlo neobičnih instrumenata koje možete razmotriti kao alternativu.

Piše , Objavljeno

Stenjajuća Lisa

Brijemo da je Matt Ganucheau ovu napravu osmislio i složio u pomalo “zagorjelom” stanju, ak’ se kužimo. Kako kaže:”Proces koji dovodi do ženskog orgazma jedinstveni je i delikatan izazov za oba spola i misterija je za muškarce i za žene. Moaning LIsa je instalacija koja istražuje taj kompleksni proces pojednostavnjujući ga do razine igre. S njom, kao i u životu, nema uputa za korištenje, što ostavlja svakome da istražuje kao se otključava njezin seksualni potencijal.”
Matt vas je zbunio? Pa, pojednostavimo onda. Moaning LIsa je lutka izrazito bujnog poprsja, te sam gomilom senzora koji detektiraju podražaje. Senzori se nalaze na erogenim zonama:guzovima, vratu, bradavicama i na klitorisu.
Naravno, glazbeni dio cijele priče je njezino stenjanje i uzdisanje, prava glazba za muške uši.

Glazbena cesta

I očekuje se da Japanci budu zastupljeni na ovakvim popisima. Pa, evo njihovog obola:cesta koja svira dok auti prolaze.
Djelatnici Hokkaido instituta prije nekoliko godina počeli su raditi na ovoj glazbenoj instalaciji dubeći na tisuće preciznih udubina na obližnjoj cesti. Melodiozna cesta sastoji se od udubina na razmaku od šest do 12 milimetara, koje ovisno o brzini automobila i gumama, proizvode različite melodije, od melankoličnih koje čuju spori vozači, do nekih rave varijanti za one kojima se žuri.
Po ovome što se može čuti iz priloženog video isječka, ipak preferiramo svoju kolekciju najvećih hitova Mile Hrnića.

Morske orgulje

Odnedavno, i “Mi Hrvati!” imamo osiguran upad na ovakve liste, i to s morskim orguljama iz Zadra. Eto baš mi prvi u svijetu dosjetili smo se da bi valove mora mogli upogoniti da sviraju morsku melodiju.
Ispod kamenih oplata nalazi se 35 glazbeno ugođenih cijevi koje valovi napuhuju zrakom i proizvode melodiju. Orgulje je osmislio arhitekt Nikola Bašić i izgrađene su 2005. godine, Ivica Stamać složio je tonove i akorde orgulja tako da melodije podsjećaju na klapsku glazbu.

Nano gitara

Nano gitara

Nano gitara

Najmanja gitara na svijetu “velika” je tek 10 mikrometara, i veličine je jedne stanice. Iako ne proizvodi glazbu koju možemo čuti, ako se trzne jedna od njezinih šest žica, debelih 50 nanometara, proizvodit će vibracije koje bi, da se mogu pojačati, definitivno rezultirale zvukom.
Pretpostaljamo da ne vladate ovim mikro i nano spikama, pa ćemo vam reći da debljina ljudske vlasi iznosi oko 200 mikrometara. Gitaru je izradila ekipa ludih znanstvenika sa sveučilišta Cornell.

Mega orgulje

Mega orgulje

Mega orgulje

Nakon najmanje gitare, idemo na najveće orgulje, ali i najveći instrument na svijetu. Ne samo da su najveće, najviša cijev mjeri 20 metara, a orgulje zauzimaju 420.000 kubnih metara prostora, nego su i najglasnije jer proizvode zvuk od 130 decibela.
Orgulje imaju oko 33 tisuće cijevi, a da bi se u njih nagurao dovoljan pritisak zraka, brinu se elektromotori ukupne snage oko tisuću konjskih snaga. Orgulje se nalaze u Atlantic Cityju, u kompleksu Boardwalk Hall.
Na fotki je tek manji dio ovih orgulja.

TAGOVIglazba instrumenti japanci orgulje zadar

Komentiraj