Report

Aside Banners

Niste znali da su geekovi

Mislili ste da su tako cool i nedodirljivi, ali ispod te vanjštine oduvijek se skrivao geek. Pročitajte nekoliko redaka od popularnoj ekipi koji su nas oduševili svojom "šmokljanskom� crtom.

Piše , Objavljeno

Za početak, u ovom tekstu riječ “geek” nećemo koristiti u pogrdnom smislu jer ipak se radi o ljudima koji su svoj trud, vrijeme i kreativnost uložili u nešto relevantno, a ne na beskonačni niz partijanja, drogiranja i ševe sa bilo čim što naiđe (osim kada govorimo o gospođici Carreri). Zapamtite, da nisu postali glumci ili glazbenici, postali bi važni na nekom drugom polju.

Natalie Portman

Natalie Portman

Natalie Portman

Svima nam draga glumica Natalie Portman koju smo nedavno mogli pogledati u Wes Andersenovoj minijaturi (prologu) “Hotel Chevalier“, a uskoro ćemo je moći pogledati i u “The Darjeeling Limited” istog redatelja, oduvijek nam je djelovala kao inteligentna i stabilna djevojka koju treba ženit’.

No, možda niste znali kako je ova djevojka preskočila premijeru Star Warsa kako bi učila za prijemni i to ne za neki drljavi faks već za jedan i jedini Harvard (i naravno upisala). No, njena akademska dostignuća ne staju na ovome, radila je kao asistentica u laboratoriju koji se bavio psihološkim istraživanjima, pomagala je profesoru Alanu Dershowitzu u studijama koje je obavljao za svoju knjigu “The case for Israel”, paralelno je učila četiri jezika (s tim da hebrejskim već raspolaže), njeni su radovi objavljeni u mnogim stručnim časopisima, a odnedavno je i redoviti gost predavač na Columbiji (terorizam i antiterorizam). Natalie, mi te volimo!

Geek barometar:Ona uči za prijemni dok svi drugi feštaju? Slatko…

Asia Carrera

Asia Carrera

Asia Carrera

Mnogi je znaju kao gutačicu, jahačicu ili vlasnicu zanimljivog pirsinga na osjetljivom mjestu, no ovo možda niste znali. Asia, inače Jessica Steinhauser poznata je kao “nerd of prono”, članica je Mense, već je s 14 godina svirala klavir u Carnegie Hallu, sa 16 je predavala engleski na jednom japanskom koledžu, sudjelovala je u matematičkim, zemljopisnim i jezičnim natjecanjima, govori japanski i na Rutgersu je specijalizirala ekonomiju.

Da stvar bude još zanimljivija, LAN partiji nisu joj strani i pod pseudonimom “Megabitchgoddess” razvaljuje ekipu u Unreal Tournamentu. Gotovo je smiješno gledati ovog wunder kinda kako s lica briše izlučevine likova koji se vjerojatno ne znaju ni potpisati. No, njena je porno karijera završila 2003. i danas živi mirnim životom prosječne kućanice i majke.

Geek barometar: Rutgers i Unreal? Kombinacija nekoliko vrsta nerdovštine znatno joj podiže rejting…

Dolph Lundgren

Dolph Lundgren

Dolph Lundgren

Znate ga kao Ivana Dragu ili He-Mana. Ovaj švedski grmalj na prvi pogled djeluje mutavije od pogleda Petra Čobankovića, ali iza svega toga skriva se čovjek koji u ormaru drži diplomu švedskog kraljevskog tehnološkog instituta, specijalizirao je kemijski inženjering, nadležni organi zaključili su kako je zaslužio Fulbrightovu školarinu za MIT (Massachusetts Institute of Technology), barata s čak pet jezika, a uz sve to ima i crni pojas.

Tko bi rekao da se iza kratkih i priglupih fraza tipa “I will crush you”, skriva elokventni akademski građanin kojem neki pripisuju kvocijent inteligencije preko 160 (što nikada nije dokazano i smatra se jednom od većih zabluda šoubiznisa).
Geek barometar:Kemijski inženjering? Dodatne bodove zavrijedio je uspješnim maskiranjem vlastite inteligencije i obrazovanja.

Brian May

Brian May

Brian May

Kada malo bolje pogledate Briana Maya, djeluje kao stara baka iza koje je više nego uspješna rock karijera. No, suprotno uvriježenom mišljenju kako su gitaristi uglavnom polupismeni frikovi iz čijih usta najčešće čujemo kvazi iskulirane pizdarije ispresijecane neprestanim korištenjem pridjeva “like”, Brian May je od prošle godine doktor astrofizike.

Ranih sedamdesetih, baš u jeku pisanja doktorata na temu “Kretanje svemirske prašine u solarnom sustavu i refleksija svjetlosti od iste” May je odlučio napraviti malu tridesetogodišnju pauzu, zaraditi nekoliko milijuna i postati jedan od najboljih gitarista u svijetu rocka. Kada vas smatraju kultnom ličnošću određenog glazbenog žanra, doktorat iz astrofizike djeluje kao najobičnije kurčenje.

Geek barometar:Doktorat iz astrofizike??? Briane, ti si kralj!

Vin Diesel

Vin Diesel

Vin Diesel

Kada malo bolje promotre Vina Diesela, čak i najvatreniji kritičari teorije evolucije postaju zagriženi darvinisti jer vjeruju kako je upravo ovaj ćelavi jazavac “karika koja nedostaje”. Ako malo bolje pogledate filmografiju ovog čovjeka, nikada ne bi rekli da se iza pretjerane macho vanjštine skriva neopisivi geek koji punih 20 godina fanatično igra “Dungeons & Dragons”, igru koja je toliko geeky da i najveći nerdovi i dweebovi panično prikrivaju svoje simpatije prema istoj. Ali, Vin Diesel ne.

Ovaj čovjek išao je toliko daleko da je objavio knjigu “30 Years of adventure:A celebration of Dungeons & Dragons”. Da stvar bude još gora, na tijelu je istetovirao ime lika kojeg je stvorio za vrijeme višegodišnjeg igranja. No, priča ne staje na tome. Vin Diesel se uključuje u svijet gamera i osniva izdavačku kuću Tigon Studios koja se aktivno bavi proizvodnjom, usuđujemo se reći, odličnih igara (primjerice, The Chronicles of Riddick bila je jedna od najboljih igara godine), a uskoro možemo očekivati i Melkor, naslov koji će RPG podići na novi nivo (navodno, mi svoje nade polažemo u Fallout 3).

Pogledajte ga samo, baca D&D fore u ovom “geeked out” clipu…

Geek barometar: Dvadeset godina D&D-a??? To je ipak vrh… Ili dno?

TAGOVIAsia Carrera dolph lundgren dungeons and dragons geek natalie portman nerd Unreal Tournament vin diesel

Komentiraj