Report

Ta mala barka siva

Aside Banners

Nova najveća superjahta na svijetu izgleda kao svemirski brod i košta 400 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Prešutno natjecanje svjetskih multimilijardera u kategoriji “najveće superjahte” na svijetu je upravo dobilo novog prvaka, a njegov je brodić, najblaže rečeno, čudo!

jahtaNjegovo je ime Andrey Igorevich Melnichenko, ima 42 godine i po zanimanju je ruski oligarh i vlasnik nekoliko raznovrsnih industrijskih postrojenja, koji su mi priskrbili osobno bogatstvo od procijenjenih šest milijardi dolara. Osim toga što ima dovoljno love da se grije “starčevićima”, Andrey obožava jahte, a kao svaki prebogati milijarder, nastoji da u svom vlasništvu ima barem jednu ili dvije s prefiksom “super”. Kao član te elitne ekipe lovaša koji si mogu i žele priuštiti takav luksuz, Melnichenko je i prešutni natjecatelje trajnog izazova u kojem se traži vlasnik najveće superjahte na svijetu, a čini se kako odnedavno i pobjeđuje.

Naime, ovih su dana procurile snimke iz njemačkog Kiela, s prvog plova njegovog novog brodića, a uistinu je teško pronaći riječi za opisati ono što se moglo vidjeti. Naime, radi se o nekakvom futurističkom križancu svemirskog broda iz 24. stoljeća (Star Trek reference) i klasičnog jedrenjaka (dizajnirao ga je Philippe Starck), dužine nevjerojatnih 143 metra i visine od impresivnih 90 metara. Mrcina je teška 14 224 tone, a posadu čini čak 54 članova. Za tako veliki brod može primiti relativno malo ljudi, njih svega 20-ak, što vjerojatno dovoljno govori o luksuzu kojim su ti sretnici okruženi. Da, da… neće Putin i ekipa spavati u nekakvim jazbinama od 20-30 kvadrata…

Super Yacht A – video:

Nazvan bezobrazno originalno, Sailing Yacht A, ovaj brodić pogoni hibridni dizelski motor (nismo sigurni jel ova jedra čemu služe ili su tu tek toliko, kao ukras), a maksimalna mu je brzina oko 40 km/h. Pfff, bezveze, moglo je to i brže! Pogotovo kada se zna kako je cijena ovog pothvata uistinu frapantnih 400 milijuna dolara, što je lova kojom si možeš izgraditi dva vlastita Pelješki most i ostalo bi vam još kusura za počastiti prijatelje. Ne ozbiljno, ovo je činjenica! Mamaaaa, zašto ja nisam ruski oligarh?!

TAGOVIAndrey Igorevich Melnichenko bogat bogataš elita jahta luksuz rus superjahta

Komentiraj