Report

Zombi alert!

Aside Banners

Nova Resident Evil atrakcija šalje vas u borbu protiv ‘pravih’ zombija

Piše , Objavljeno

Koliko ste puta gledali neki od tisuću zombi filmova i pomislili koliko bi se vi bolje snašli u takvoj apokalipsi? E pa u Japanu možete okušati svoju sreću u (skoro pa) pravoj borbi!

resident evil atrakcija

O Resident Evil igrama i filmovima nećemo trošiti previše riječi, jer je to stvar opće kulture, i ne znati ništa o Umbrella Corporationu, Raccoon Cityu, zombijima i mutiranim čudovištima je isto kao ne znati tko je naslikao Mona Lisu (oh no they didn’t upravo usporedili igricu s Mona Lisom!?!?! E pa jesmo!). Stoga preskočimo onih par uvodnih koraka o čudnim okolnostima koje su dovele do zombi apokalipse i svakojakih drugih ljudsko-mutantskih zala, te se instantno prebacimo u Japan, zemlju raznih čuda, čudesa i čudaka.

Universal Studio Japan u Osaki otvorio je uistinu posebnu atrakciju za sve turiste i ljubitelje Resident Evil serijala: Resident Evil The Real (ili po japanski, Biohazard The Real). Radi se o borbenom poligonu koji prezentira dijelove Raccoon Citya i Umbrella Corporationa, kroz koje će posjetitelji, podijeljeni u timove od po 8 ‘igrača’, morati proći za 5-10 minuta.

resident evil atrakcija

Da ne bi sve to bilo kao šetnja po parku, društvo će vam praviti horde zombija i različitih drugih čudovišta, koje će navirati sa svih strana u želji da vas imobiliziraju. Hvala bogu da za opasačem imate “model gun”, simulacijski pištolj s 30 metaka, kojim se služi i vojska prilikom svojih vježbi.

Dakle, kao i u igri, imati ćete vrlo malo streljiva i morati ćete dobro paziti da ne ostanete bez njega u ključnom trenutku. Prvo prolazite kroz policijsku postaju Raccoon Cityja, a kada nju počistite, prelazite na Umbrella Resarch Centar, gdje će biti i završni boss fajt. Savršeno! Zapravo, skoro savršeno, jer ova atrakcija ipak ima dvije vrlo velike mane. Prva je što se nalazi samo u Japanu (a i da je bilo drugdje u svijetu, opet bi bilo vrlo daleko od nas), a druga je što je i ona otvorena na svega par tjedana. A ništa, izgleda da ćemo morati čekati pravu zombi apokalipsu kako bismo pokazali što znamo…

resident evil atrakcija resident evil atrakcija resident evil atrakcija resident evil atrakcija resident evil atrakcija resident evil atrakcija resident evil atrakcija

 

Naravno, poslije borbe slijedi i posjeta suvenirnici, koja je, priznajemo, prilično cool…

resident evil atrakcija resident evil atrakcijaresident evil atrakcija

TAGOVIatrakcija japan resident evil zabavni park zombi

Komentiraj