Report

Smijeh NIJE lijek

Aside Banners

O da, izgleda da STVARNO možete umrijeti od smijeha

Piše , Objavljeno

Uz sve što nas u današnjem svijetu može (a na kraju i hoće) ubiti, dobro je znati da jedan od skrivenih neprijatelja i smijeh. Znanosti, puno ti hvala na ovom otkriću!

smijeh

Ne kaže se bez veze da je smijeh najbolji lijek, jer na kraju dana mnogim ljudima to jedino i preostaje. U medicinskoj su literaturi dobro poznate sve pozitivne strane ove fizičke reakcije, od poboljšanja imunosnog sustava, cirkulacije i oksidacije, pa sve do kvalitetnije kontrole šećera u krvi. No, izgleda da smijeh ne nosi samo sreću, već može imati itekako negativan utjecaj na naše zdravlje, te nas štoviše i ubiti!

Iako je smrt od smijeha relativno rijetka, ipak trebamo biti svjesni da se ona može dogoditi, pogotovo kod već rizičnih skupina (starci, ljudi sa srčanim problemima). Ovim bismo putem htjeli zahvaliti znanstvenicima na ovom ‘otkriću’, koje bi bilo gore jedino da uz to dodaju kako i malene, slatke mačkice (mislimo tu na životinje, ne kolokvijalni naziv za ženski spolni organ… ali kad bolje promislimo, nije ni to loš primjer) ubijaju sve one koji se rastope njihovom pojavom.

Znanstvenici (bolje rečeno Grinchevi) sa Sveučilišta u Birminghamu i Oxfordu pobrojali su neke od najčešćih uzroka smrti od smijeha, te ih sve fino upakirali u prekrasan božićni poklon. Tako redom imamo padanje u nesvijest, srčanu aritmiju, srčani udar, napadaj kod astmatičara, puknuće kile, iščašenje čeljusti (teško da ćete od ovoga umrijeti, ali sigurno nije ugodno) i uglavnom najopasnije, puknuće krvnih žila u mozgu uslijed aneurizme.

smijeh

Na oprezu bi trebali biti svi oni koji su već prije imali problema s nekom od navedenih bolesti ili poremećaja, iako je uglavnom teško suzdržavati se od smijeha, pogotovo kada znate da to morate. Ali s druge strane, kakav je to uopće život bez smijeha? Zato najbolje zaboraviti što ti depresivni znanstvenici i doktori govore, te uživati u veselim blagdanima. Ionako svi kad-tad umiremo, pa ako već treba, neka je to uz opasno dobar smijeh!

TAGOVIhumor komedija smijeh smrt zdravlje

Komentiraj