Report

Aside Banners

Počinite online samoubojstvo i započnite život 2.0

Web 2.0 mašina za suicid učiniti će za vas ono što nemate dovoljno muda napraviti vlastitom rukom korak po korak.

Piše , Objavljeno

ubij se... na facebooku

ubij se… na facebooku

Ne biste vjerovali ali postoje ljudi kojima je premreženost, umreženost i hiperkomunikacija došla na vrh glave i to toliko visoko da su spremni uništiti sve svoje Facebook, Twitter, LinkedIn ili MySpace profile. U tome će im izdašno pomoći projekt skupine umjetnika, dizajnera i programera iz Nizozemske na adresi suicidemachine.org.

Naravno, virtualni harakiri možete odraditi sami, ali uvijek postoji opasnost da se u nekom koraku predomislite. Za razliku od suicidalne mašine koju kada jednom pokrenete ne možete više zaustaviti. Upišite svoje podatke u stroj za mljevenje profila, korisničkih računa, slikica i tweetova i gledajte kako polako nestajete…
Program će samljeti svaki vaš trag na društvenim mrežama ukoliko mu date elementarne podatke za login, a biti ćete i službeno pokopani na njihovom sajtu.

Chief Euthanasia Officer tvrtke koja stoji iza projekta, Goran Savičić, kaže da nastoje izbrisati što je više moguće sadržaja sa stranica voljnih samoubojica. Program stavlja nove random lozinke te se vlasnik više ne može ulogirati, briše apsolutno sve postove, mijenja slike na profilima dok vi promatrate kako vam se virtualni život vrti pred očima u online varijanti iskustva tik do smrti.

što ne bi iskoristili neko lijeno nedjeljno poslijepodne i rekli pa-pa svojim frendovima, fanovima, komentarima na slike, likeovima i tweetovima, izašli na svježi zrak i otpočeli real life 2.0 punim plućima?
Suicide Machine se zasada može pohvaliti s 900 pokopanih, 58.000 izgubljenih prijatelja i skoro 231 tisuću izbrisanih tweetova. Pokazali su se toliko ubojitima da su im Facebookovi psi čuvari blokirali pristup, a potom im i zaprijetili tužbom.

Web 2.0 Suicide Machine >>

TAGOVIfacebook linkedin myspace samoubojstvo twitter

Komentiraj