Report

Nije sreća para puna vreća

Aside Banners

Ova infografika pokazat će vam sve što trebate znati o sreći na jednom mjestu

Piše , Objavljeno

Potraga za srećom je neopipljiva i urođena ljudska potreba, koja se ipak može prikazati kao niz znanstvenih činjenica i statističkih podataka.

sreća 1

Nema čovjeka na svijetu koji ne želi biti sretan, pa tako i najveći Grinchevi među nama ipak teže nekom obliku životne radosti, makar ju postigli na krajnje negativne načine. Jednostavno, sve je to stvar biologije: u određenom emotivnom stanju i pod utjecajem raznih vanjskih podražaja, naše tijelo reagira na određeni način i proizvodi nekoliko bitnih neurotransmitera, koji onda spajaju “žičice” u mozgu i izazivaju opću ugodu iliti stanje koje nazivamo srećom. Naravno, sve se ovo može postići na mnogo lakši način, i to uzimanjem određenih prirodnih ili sintetskih supstanci, ali o tome nekom drugom prilikom.

Uglavnom, prilično je jasno kako je sreća zapravo niz biokemijskih podražaja, što znači da se može i izraziti na neki znanstveni način. Kako koji hormon ili neurotransmiter utječe na naše tijelo, koji su to vanjski utjecaji koji mogu popraviti kvalitetu života i kako što uspješnije izaći iz depresije, pitanja su na koja već imamo odgovore, a kada se ovome dodaju i subjektivni statistički podaci iz cijeloga svijeta, dobijemo iscrpnu i poučnu infografiku o jednoj od omiljenih nam ljudskih emocija.

sreća

TAGOVIemocije hormoni infografika osjećaji radost Sreća

Komentiraj