Report

LARP 4 LIFE

Aside Banners

Pogledajte fotke masivne i krvave LARP bitke koja služi na čast fanovima Warhammera

Piše , Objavljeno

S jedne strane snage Imperija, s druge strane sile Kaosa, a između njih polugole djevojke u srednjovjekovnim oklopima… dobrodošli na Smrtihlav 2014!

warhammer 1

Kada govorimo o obožavateljima RPG igara i fantasy/SF svjetova, postoji nekoliko različitih stadija. Na dnu su tako vaši klasični gejmeri koji su odigrali koji nastavak Diabla, možda neki pojednostavljeni aRPG s konzola i uglavnom znaju razliku između Warcrafta i Warhammera (i njihovih raznih inačica), ali teško ćete iz njih izvući više od par rečenica na ovu temu. Kako se razine povećavaju, tako ljubav prema ovom posebnom načinu života, u kojem stvarna osoba preuzima osobine izmišljenog lika, postaje sve veća. Zadnji je stadij ove “bolesti” LARP (live action role playing), a nakon njega više nema povratka…

Drugim riječima, hrpa ljudi koji se odijevaju u svoje omiljene fantasy junake i alter-ego likove, odlazi na neko veliko polje ili u kakvu šumu, te se tamo rokaju sjekirama, mačevima, toljagama (uglavnom se radi o bezopasnim materijalima poput spužve ili gume, iako ima brijača koji vole pravi metal) i vatrenim kuglama (ovo je pak 100% bezopasno), a nakon kraće bitke slijedi zajebanciju uz pivicu, glazbu i dobro društvo.

Što se tiče LARP-a, Slaveni su u tom pogledu posebno jaki, tako da je nedavno održan i jedan od većih festivala ove aktivnosti na svijetu, Smrtihlav 2014. Mjesto događanja je veliko polje i šumarak u blizini dvorca Orlík u Češkoj, što doprinosi autentičnom i bolesno atmosferičnom ambijentu. Zato se vjerojatno nije bilo teško ufurati u uloge vojnika Imperija i hulja Kaosa Warhammer svijeta, a ako je suditi po fotkama vrlo obdarenih djevojaka, nadamo se da velika bitka nije bila najzanimljiviji događaj dana.

war 2

warhammer 9 warhammer 8 warhammer 7 warhammer 6 warhammer 4 warhammer 2 warhammer 1

war

Vrlo iscrpne galerije možete pogledati ovdje, ovdje i ovdje, a ako volite ovakve stvari, stvarno se isplati!

TAGOVIčeška fantasy LARP rpg slaveni warhammer

Komentiraj