Report

Belgijac u divljinama Slovenije

Aside Banners

Ovaj mladi Belgijac je pronašao smisao života u “divljinama” Slovenije

Piše , Objavljeno

Neki ljudi jednostavno nisu stvoreni za život s drugima i mnogo im je ugodnije u divljini, gdje mogu biti slobodni od tekovina civilizacije i živjeti kao naši davni preci!

angelo 2Priča 31-godišnjeg Belgijca Angela Valkenborga ne razlikuje se toliko od priča sličnih tipova koji su ostavili cijeli svoj život kako bi mogli otići u prirodu i živjeti samo od onoga što ona pruža. Angelo je imao dobar posao, ženu koja ga je voljela i život kakav je samo mogao poželjeti u jednog od najuređenijih zemalja svijeta, ali nešto ga je oduvijek vuklo prema divljini. Nakon što se vratio s trotjednog puta po zabitima sjeverne Švedske, shvatio je kako je njegovom braku došao kraj i kako njegova žena više ne može trpjeti ono što on postaje, te se njih dvoje razvelo.

angelo 1

Angelo to nije podnio nimalo dobro, a iako nije krivio svoju ženu zbog ničega, ipak je sljedećih godinu dana proveo u žešćoj depresiji. Zato se niti nije želio vratiti u divljinu, ali je nakon nekog vremena shvatio kako je to jedini način da stvarno bude sretan. Zato je dao otkaz na poslu, prodao kuću i podijelio sve stvari te dao svog psa bivšoj supruzi te se zaputio u Sloveniju gdje je uspio izgraditi malenu kolibicu u nekoj šumici i tamo pronašao svoj trenutni dom!

Angelo Valkenborgh – vodič za izradu naprtnjače:

Iako naši sjeverni susjedi nisu neki sinonim za opasnu divljinu, Angelo ipak pokušava maksimalno iskoristiti svoje vrijeme tamo te se na najbolji mogući način pripremiti za ono što planira, a to je tura po Kanadi, Aljaski i Sibiru. Hrani se uglavnom onim što sakupi, poput bobica i žaba, a lokalno mu stanovništvo tu i tamo nabavi nešto mesa pošto je lov u tim krajevima zabranjen. Angelo sa sobom ipak nosi smartphone kojeg puni solarnim punjačima, a koristi ga prvenstveno kako bi pisao svoj blog i objavljivao fotke na Instagramu. Na rubu šume ga također čeka i auto u slučaju nekakve nužde, ali i njega se namjerava riješiti vrlo skoro te još više zaroniti u svijet naših predaka. Pa, neka mu je sa srećom!

TAGOVIangelo valkenborgh belgija divljina priroda slovenija tehnologija

Komentiraj