Report

Legenda i gad

Aside Banners

Ovaj službenik nije dolazio na posao punih šest godina i nitko to nije primjetio

Piše , Objavljeno

Moramo priznati kako se vrlo često bezrazložno pljuje po državnim službenicima, ali ovaj je nevjerojatni Španjolac najbolji dokaz koliko je država “dobar” poslodavac!

posaoNe kažemo mi da je posao državnih službenika lagan, štoviše, ali očigledno je kako na loš glas nisu došli slučajno. Poznato je da svaka negativna kritika vrijedi kao stotinu pozitivnih (dobro, nije poznato, ali recimo da javno mijenje tako djeluje), pa će jedna lijena teta na šalteru uglavnom napraviti više štete nego što će stotinu njih vrijednih napraviti koristi. A što bismo onda trebali reći za Joaquina Garciu, 69-godišnjeg Španjolca koji na posao nije dolazio punih šest godina i nitko to nije skužio?!

Joaquinu su još 2009. godine dali zadatak da nadgleda izgradnju postrojenja za obradu otpada iako on to uopće nije želio. On tvrdi kako su ga maltene prislili na tu poziciju, ali sreća mu se vrlo brzo osmijehnula jer je skužio kako taj posao zapravo uopće ne zahtijeva nekakav konkretni rad. Garcia je neko vrijeme i dolazio na svoje radno mjesto, ali kada je shvatio kako nitko ne pita za njega, odlučio je jednostavno… prestati dolaziti! Naravno, nije se odlučio za pošteno priznanje svog nerada nadređenima, već je lakše bilo sve prešutjeti i punih šest godina primati plaću, osiguravajući time svojoj obitelji bolji život.

office

Garcia je svoje slobodno vrijeme posvetio proučavanju rada slavnog filozofa Spinoze (ajde, barem se nije propio), za kojeg je postao svojevrsni stručnjak, a sve bi vjerojatno završilo kao priča iz snova da ga poslodavci nisu skužili. Željeli su mu odati počast zbog 20 godina vjerne službe, samo kako bi saznali da on zapravo uopće ne radi. Odmah su mu bubnuli kaznu od 30 tisuća dolara (jednogodišnja plaća), ali Garcia je i dalje ostao u plusu. Možemo li uistinu kriviti čovjeka koji je na ovaj način kaznio očigledno truli sustav?

TAGOVIdržavna služba državni službenik otkaz posao španjolac španjolska

Komentiraj