Report

Zmajoboti dolaze!

Aside Banners

Ovaj zmaj je najveći hodajući robot na svijetu

Piše , Objavljeno

Iskreno, ne znamo što je strašnije, zmajevi ili roboti? A možda divovski robotski zmajevi? Da, izgleda da imamo pobjednika!

robozmaj

I zmajeve i robote, kao i klaunove, uživamo gledati samo na velikim i malim ekranima, ali da se nađemo oči u oči s nekom od tih beštija, vjerojatno bismo se sklupčali u fetus položaj, napunili gaće i tiho jecali, čekajući siguran kraj bijednog nam života. Hvala bogu da takvih stvari nema u stvarnom životu… ili?

Njemačka tvrtka Zollner Elektronik AG odlučila nam je podariti pravog zmajobota, 11-tonsku grdosiju dužine 15 metara, s rasponom krila od čak 12 metara. Ime mu je Tradinno, a osim impozantnih dimenzija, ovaj zmaj riga vatru, te se kreće uz pomoć daljinskog upravljanja. Pokreće ga 2.0 turbo dizel motor, koža mu je načinjena od poliuretana ojačanog staklom, a ‘venama’ teče 80 litara umjetne krvi, što ga čini pravim čudom inženjerstva.

Tradinno – najveći hodajući robot na svijetu:

Na svu sreću, ovaj behemot nije jedan od novih aduta njemačke vojske, već rekvizit u poznatoj narodnoj predstavi Drachenstich, koja svakog kolovoza igra u bavarskom gradiću Furth im Wald. Turistička je to atrakcija koja godišnje privuče na desetke tisuća turista, a Tradinno će zasigurno pomoći još boljoj promociji. Mi ćemo pak biti prvi koji upozoravaju: kada jednoga dana ova beštija uspije poletiti, te krene u borbu protiv nekog od Terminatora, znajte da je kraj svijeta blizu!

TAGOVIpredstava roboti robotski zmaj tradinno turistička atrakcija turizam zmaj

Komentiraj