Report

Ovako je Batman trenirao za snimanje! Fitness put Bena Afflecka pokazuje da je forma dostižna

Ben Affleck Batman naslovna trening
Ben Affleck Batman naslovna trening Foto: Youtube Screenshot
Ben Affleck je njuška. Svatko tko kaže drukčije, nema pojma.

Otkako mu je karijera uzletjela nakon Good Will Huntinga, život Bena Afflecka prolazi kroz niz emotivnih i profesionalnih uspona i padova. Od borbe s ovisnošću o alkoholu (koja dovodi do debljanja), razvoda od Jennifer Garner do ponovne izgradnje uništene reputacije u filmovima Gone Girl i Batman V/S Superman. Upravo je ovaj 190 centimetara visok glumac savršen primjer transformacije zapuštenog tijela do mišićavog.

Upravo mu je fitness pomogao da pobijedi ovisnost. Kada je Ben Affleck izabran kao novi Batman, trebao je imati fizički izgled grčkog boga što je i uspio. Kroz 20 mjeseci kontinuiranog treniranja te isprobavanja preko 500 različitih vježbi.

Šokirao je svijet svojim napucanim tijelom kojim je stao rame uz rame Henryju Cavillu, koji je već izgledao kao olimpijski dizač utega dok je glumio Supermana. Očito je Affleckov trener, Walton Norton Jr., napravio sjajan posao.

Ben Affleck se za ulogu Batmana počeo pripremati 2009. godine, iako toga još nije bio svjestan. Tada se odlučio nabildati za film The Town. Dijelom zato što je trebao glumiti bivšeg hokejaša koji je volio raditi zgibove bez majice, a dijelom zato što je film i režirao. Očekivao je da će uz zdravo tijelo imati i više energije na setu.

Tako se povezao s Walterom Nortonom Jr., trenerom koji je radio s Boston Celticsima, Boston Bruinsima i New England Revolutionom. Norton i Affleck su trenirali petnaest mjeseci od 90 minuta do 2 i pol sata dnevno, obično šest dana u komadu i dva dana odmora.

Trenirali su i tijekom snimanja Gone Girl, kada je Affleck često ustajao u 4 ujutro kako bi vježbao prije četrnaestosatnog dana snimanja.

U četiri je mjeseca nabacio 10 kilograma mišića kako bi se spremio za ulogu Batmana, a to mu je uz naporni trening omogućila i pravilna prehrana koja je bila izuzetno prilagođena njegovim potrebama. Izbjegavao je mliječne proizvode dok su unosi natrija i ugljikohidrata bili kontrolirani. Njegov skromni unos ugljikohidrata dolazi iz zdrave hrane poput smeđe riže, zobi i zelenog povrća.

Affleck je obično ujutro jeo bjelanjke, muesli i banane. To mu je dalo energiju potrebnu da izgura dan do ručka. Za ručak je obično jeo nemasno meso, poput pilećih prsa na žaru i batat.

Večere su obično uključivale prokulice kuhane na pari i brokulu, kao i nemasne proteine poput pečenih pilećih prsa ili lososa na žaru. Kako bi ostao sit između obroka, Affleck je obično jeo zdrave grickalice. To uključuje proteinske pločice te bademe i jabuke. Prije doručka i pripremajući se za intenzivan trening, popio je i proteinski smoothie.

Glumac je i dalje u formi, a sliku njegovih isklesanih trbušnjaka podijelila je i J Lo u čestitci za Dan očeva.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)