Report

paradajzen

Aside Banners

Ove rajčice su genetički modificirane kako bi te opustile, ali postoji kvaka

Piše , Objavljeno

Izvor: Unsplash

Kada ti rajčice proizvede tvrtka koja se zove Sanatech, moraš se zapitati što se tu točno događa.

Sicilian Rouge je nova vrsta rajčice koja je genetski modificirana kako bi smanjila krvni tlak te promovirala opuštanje. Naravno, kompanije ne smiju jamčiti da će te rajčice opustiti pa ubacuju “promociju opuštanja”. Sanatech Seed koristi tehnologiju koju ne razumijemo previše, ali u svoje rajčice ubacuju prirodni neurotransmiter koji se prodaje odvojeno kao dodatak prehrani zbog svog (navodno) umirujućeg efekta.

Nature piše kako bi se konzumiranjem gaman-aminobuterne kiseline (GABA) mogli postići učinci smirenja, ali čak i sam Sanatech to ne tvrdi već samo implicira. Sanatech je citirao i određena istraživanja koja ističu koristi GABA kiseline, ali ti dokazi nisu dovoljno čvrsti.

CTO Sanatecha, Hiroshi Ezura je izjavio: “Nije jasno hoće li smanjiti krvni tlak značajnije od običnih rajčica. Sanatech još nije izvršio ovakvo interventno istraživanje, ali planira.”

Pretpostavljamo da će ove rajčice biti i skuplje od običnih. Ne možemo tvrditi ništa jer nismo znanstvenici, ne znamo dovoljno o tematici, ali zapitamo se kada zaposlenik kaže kako ni sami nisu sigurni u učinak svog proizvoda.

Nemamo ništa protiv genetski modificirane hrane jer hej – banane nekoć nisu izgledale kako izgledaju danas, baš kao ni sorte jabuka koje danas jedemo, a danas možeš kupiti i lubenice bez sjemenki. #kakvovrijemezabitiživ

TAGOVIGMO hrana povrće prehrana rajčica