Report

Fallout je kriv za sve

Aside Banners

Ovisnik o ‘Falloutu 4’ izgubio posao i ženu, sada tuži Bethesdu zbog duševne boli

Piše , Objavljeno

OK, Fallout 4 je poprilično dobra igra, ali ne toliko da je vrijedna obitelji, posla i prijatelja. A kada ostaneš bez svega toga, nikako ne smiješ preuzeti odgovornost nego se moraš tužakati!

falloutIako je svaki gamer toga itekako svjestan, službena psihologija i psihijatrija ne smatraju ovisnost o igricama psihičkim poremećajem (kao mnoge druge ovisnosti, poput kockanja), ali uskoro bi i oni mogli preispitati mnoge svoje definicije. Svake godine sve češće čitamo o ekipi koja malo previše zabrije na virtualne svjetove, a standardne su posljedice napuštanje njihovih supružnika/obitelji/prijatelja i gubitak posla, s ponekim ekstremnim slučajem smrti kod totalnih manijaka kojima niti 24 sata u danu nisu dovoljna za sjedenje pred kompom, grajndanje ili što već rade.

Najnovija je žrtva gamerske ovisnosti tako neimenovani 28-godišnji stanovnik Sibira, a njegov je porok Fallout 4. Kupio ga je čim je igra izašla, a idućih je tri tjedna proveo samo i isključivo igrajući ovaj popularni RPG. Naravno, vrlo je brzo dobio otkaz, a nakon toga ga je napustila i žena, što je otprilike bio trenutak kada je shvatio da je pretjerao u onome što radi. Ne želeći preuzeti odgovornost za svoje postupke i priznati sebi i drugima kako je slabić bez ikakve samokontrole, genijalac se odlučio na potez koji je vjerojatno vidio u nekoj američkoj seriji: svoj slučaj odvesti na sud!

fallout 1

Trenutno je u tijeku sudski postupak kojim momak tuži Bethesda Game Studios i rusku tvrtku odgovornu za lokalizaciju igre i to za 500 000 rublji (oko 40-ak tisuća kuna), a tvrdi kako nije znao kako igra stvara toliku ovisnost te sada pati od duševne boli. Možda se čini kao banalnost, ali ovakve glupe tužbe mogu imati iznimno značajne posljedice. Ako sudac dosudi u njegovu korist, to bi mogao biti presedan (već je bilo pokušaja sličnih tužbi, ali niti jedna nije upalila) koji će dati priliku svakom luzeru da tuži proizvođača društvenih igara zbog svih svojih nedaća, a to nikako ne može biti dobro za nas koji u igrama uživamo umjereno.

TAGOVIbethesda fallout 4 gamer ovisnost ovisnost o igrama rpg rusija tužba

Komentiraj