Report

Zika nije žika!

Banner 300

Ovo su najluđe teorije urote vezane uz epidemiju Zika virusa

Piše , Objavljeno

Najnoviji in virus je Zika virus, a čim se pojavio, ticala teoretičara urote su se zažarila te su krenule teorije urote kojima bi se “objasnilo” tko, kako i zašto nas truje njime!

zikaIako Zika virus nije izazvao toliko pažnje kao neki drugi, “atraktivniji” virusi, Svjetska zdravstvena organizacija je prošli tjedan izdala priopćenje o opasnosti širenja pandemije, pogotovo u zemljama Južne Amerike. Još uvijek se ne znaju točni razmjeri ove male medicinske krize, ali u sve su se odmah umiješali teoretičari urote, koji su kao napeti čekali neki novi slučaj za koji se mogu zakačiti. Odmah su se počele nabacivati ideje i teorije o tome tko stoji iza ove pandemije i koji su mu točno motivi, a evo nekih od najzanimljvijih urota koje su smislili!

GM komarci i Oxitec

zika 1

O genetski modificiranim komarcima koji šire zaraze se priča već godinama, a kao jedan od glavnih aktera ove priče se ističe tvrtka Oxitec, čiji je fokus na stvaranju sojeva koji će se puštati u prirodu, pariti se s divljim komarcima i stvarati potomke bez određenog antibiotika (tetraciklina), što bi trebalo rezultirati njihovim ugibanjem. Naravno, teoretičari urote sve ovo vide kao paravan, te tvrde kako Oxitec stvara genetski modificirane komarce koji će biti nositelji raznih patogena, uključujući i Zika virus. Na žalost za njih, nevjerojatno je da tvrtka za suzbijanje insekata ima pristup virusima, a sama je pandemija izbila stotinama kilometara dalje od područja na kojem Oxitec vrši svoje pokuse. Također, malo je paradoksalno stvarati komarce koji će u isto vrijeme biti nosioci smrti i stvarati ugibajuće potomstvo, zar ne?

Rockefeller i Iluminati

zika 2

Neki tvrde kako je američka vlada imala Zika virus još 1947. godine te da je sam virus dizajniran od strane Rockefellera u njihovim tajnim laboratorijima za kontrolu svijeta najglupljim mogućim sredstvima, a stvar ide toliko daleko da Ziku preko jednostavne online narudžbe može naručiti bilo tko! Na sreću, tome nije tako, jer iako određeni laboratoriji imaju sojeve Zika virusa u svojoj arhivi, do njih je praktički nemoguće doći. Za istraživanje ovakvih patogena vam treba dozvola od samog Boga, a u tom slučaju hrpa agencija prati svaki korak vašeg rada. Ali što ako su svi oni dio sustava zataškavanja i urote? E onda je najbolje da odmah uzmemo pištolj i riješimo se muke jer ništa više nema smisla!

Kontrola populacije, cjepiva i Bill Gates

bill

Jedna od prvih stvari koje teoretičarima urote padnu na pamet nakon izbijanja kakve pandemije ili epidemije jest kontrola populacije. Ptičja gripa, svinjska gripa, ebola, a sada i Zika… da, smrtonosni virusi, ali mislite li stvarno kako će tajna društva prolaziti kroz sav taj trud kako bi populaciju od sedam milijardi ljudi olakšali za par tisuća (od ebole je umrlo ukupno oko 11 tisuća ljudi)? Mnogi misle kako je Zika virus zapravo još jedan način kontrole preko cjepiva, a u pozadini svega se spominje i ime Billa Gatesa, čija fundacija već godinama radi na financiranju masovnog cijepljenja. Je li ovo sve samo još jedan način da se proširi masovna paranoja  i potreba vakcinacije te se mlade majke i njihovu djecu “natjera” da u svoje tijelo unesu vanzemaljski DNK, nanobote, mikročipove za praćenje ili nešto četvrto? Muldere, pomagaj!

Trovanje kemikalijama

kemija

Najnovija je teorija ona koja govori da Zika virus zapravo uopće ne uzrokuje mikrocefaliju (iliti simptomatično rađanje djece s malom glavom) već da je tu riječ o kemikaliji piroproksifenu, koji se koristi kao larvicid. Prvi su ovo “raskrinkali” aktivisti iz jedne anti-GMO grupacije, a stručnjaci diljem svijeta su se odmah složili kako ova priča nema veze s vezom, prvenstveno jer piroproksifen nema nikakav utjecaj na kralježnjake, pogotovo u tako malim dozama kako se inače koristi. Postavlja se pitanje tko su točno ti znanstvenici i tko je od njih na platnoj listi Monsanta i drugih iluminatskih korporacija, ali ako nećemo vjerovati njima, kome ćemo? Babi s placa? Pijanom mornaru koji je “vidio stvari”? Karamarku?

TAGOVIepidemija komarac rockefeller teorija urote urota zavjera zika zika virus

Komentiraj