Report

Tirkizna je in!

Aside Banners

Ovog listopada muškarci farbaju svoje nokte, a za to postoji itekako dobar razlog

Iako nam ne treba dobar razlog za farbanje noktiju (hej, najveće rock zvijezde su ih farbale, što ne bismo mogli i mi?!), ovaj put se radi o nečemu uistinu korisnom.

Piše , Objavljeno

Oni među nama koji su malo prisutniji na društvenim mrežama ili koji minuciozno prate sve što se događa u svijetu i u pogledu pop kulture, sigurno su primijetili kako određeni broj slavnih muških ličnosti ima ofarban jedan svoj nokat, a iako je vrlo lako pretpostaviti kako se radi o nekakvom novom kriku mode koji će za pol godine isfuravati svaka budaletina u selu, zapravo je riječ o vrlo plemenitoj akciji kojoj je cilj skupljanje para za podizanje svijesti o fizičkom, psihičkom i seksualnom zlostavljanju djece i omogućavanje takvoj djeci da prođu terapije i pronađu svu moguću pomoć ukoliko im se dogodi nešto toliko loše.

Elliot Costello. #PolishedMan. Nailed it.

A photo posted by P O L I S H E D M A N (@polishedman) on

@anthonyselemidis has painted his on International Day of #NonViolence. He is a #PolishedMan. Nailed it.

A photo posted by P O L I S H E D M A N (@polishedman) on

Michael Klim. Father. Legend. A #PolishedMan. Nailed it. ⠀

A photo posted by P O L I S H E D M A N (@polishedman) on

Kao i mnoge druge kampanje i ova je vezana uz mjesec, a radi se upravo o listopadu. Iza svega stoji australska humanitarna organizacija YGAP, a izazov se zove Polished Man te je za sada dobio podršku mnogih slavnih lica, uključujući glumce Chrisa Hemswortha i Tylera Blackburna, fotografa Davida Higgsa i olimpijskog pobjednika Michaela Klima. I žene mogu pomoći tako da daju podršku muškarcima i to hashtagom #PolishedMan te objavom njihovih fotki na društvenim mrežama.

Polished Man – promo video:

Inače, sve je započelo kada je predsjednik YGAP-a Elliot Costello boravio u Kambodži, gdje je upoznao 8-godišnju djevojčicu Theu, žrtvu dvogodišnjeg seksualnog zlostavljanja. Vrlo se brzo zbližio s njom, a ona mu je netom prije odlaska ofarbala nokte. Kako ne bi zaboravio njezinu tužnu priču i nju samu, Theo si je nastavio farbati nokat, a onda je došao na ideju da tu aktivnost proširi i na neki način učini dobro. Do sada su skupili nešto više od 250 tisuća dolara, ali listopad je tek počeo, pa se nadamo kako će klincima biti preusmjereno daleko više para!

TAGOVIdruštvene mreže farbanje noktiju humanitarna akcija izazov lakiranje noktiju nokti polishe man

Komentiraj