Report

Njofra zna kako izazvati kontroverzu

Aside Banners

Papa Franjo potvrdio kako se Veliki prasak, dinosauri i evolucija u potpunosti uklapaju u kršćanski nauk

Piše , Objavljeno

Iako još uvijek postoji ekipa koja vjeruje u sljepilo nakon masturbacije, američko “oslobađanje” Iraka i jednorozi, evolucija i Veliki prasak više ne bi trebali biti upitni.

bogNaravno, uvijek će postojati umovi koji smatraju kako je Zemlja i sav život na njoj nastao odjednom prije 7 tisuća godina (i neka slobodno vjeruju u to, barem ćemo imati o čemu pisati u našim temama vezanim uz bizarno) i da je naš planet uistinu u potpunosti uništio Veliki potop, ali svi oni koji papu smatraju vrhovnim poglavarom svoje crkve i koji Crkvu smatraju svojim vrhovnim poglavarom morat će se pomiriti s činjenicom da ovi božji poslanici već više od 50 godina tvrde kako u evoluciji i Velikom prasku nema apsolutno ništa što negira Boga te štoviše, služi samo kao dodatna potvrda.

Sve je počelo još za mandata progresivnog pape Pija XII., a nastavilo se razmišljanjima nama iznimno dragog pape Ivana Pavla II.. On je tako u jednom obraćanju vatikanskoj Akademiji znanosti istaknuo kako se on sam slaže sa zaključcima Pija te smatra kako je evolucija jedna od znanstveno prihvatljivih teorija našega postanka i kako ju nikako ne bi trebalo odbaciti kao mogućnost, ali da u isto vrijeme ne smijemo izgubiti doticaj s onim što piše u Knjizi Otkrivenja te nikako ne treba zaboraviti klasičnu crkvenu doktrinu.

Papa Franjo, već sada proglašen jednim od najnaprednijih poglavara katoličke Crkve ikada, otišao je korak dalje i u svom obraćanju Akademiji znanosti rekao sljedeće: “Postanak svijeta nije produkt kaosa koji dugujemo nečem drugom, već potječe od vrhovnog principa koji stvara iz ljubavi. Veliki prasak, koji se danas smatra početkom svijeta, nije u suprotnosti s kreativnim uplitanjem Boga, štoviše, on to zahtijeva. Evolucija u prirodi nije u suprotnosti s pretpostavkom božanskog stvaranja jer evolucija zahtijeva stvaranje bića koja evoluiraju“, kaže naš dragi Francek pa nastavlja: “Kada u Knjizi Postanka čitamo o postanku svijeta, postoji opasnost da zamišljamo Boga kao mađioničara s mađioničarskim štapićem koji može učiniti što god poželi. Ali on to nije!

"Slušajte što vam kaže moj čovjek Franjo inače ćete imati posla samnom i mojim tatom, jel jasno?"

“Slušajte što vam kaže moj čovjek Franjo, inače ćete imati posla sa mnom i mojim tatom, jel jasno?”

Naravno, ovo je odmah izazvalo pravu buru u cijelom kršćanskom svijetu, pogotovo kod mnogo konzervativnijih i usudili bismo se reći daleko luđih struja i sekti. Ipak, ne treba gubiti glavu i zaboraviti kako je ovo samo mišljenje jednog pape te da crkveni katekizam i dalje Postanak smatra otvorenim za interpretaciju. Dakle, Crkvi je svejedno mislite li vi da je Bog Zemlju stvorio u 7 dana ili da je ona stvarana 5 milijardi godina, dokle god vjerujete kako iza svega stoji Bog. Eh, da je više ovakvih stavova, možda bi ljudi na ovu instituciju i vjeru općenito gledali na malo drugačiji i mnogo prihvatljiviji način…

TAGOVIcrkva evolucija papa papa franjo religija vatikan veliki prasak vjera

Komentiraj