Report

Aside Banners

Papir, škare.. svjetsko prvenstvo

Od svih bizarnih svjetskih prvenstava, ono u igri Rock, paper, scissors posebno nam je zapelo za oko

Piše , Objavljeno

Vjerovali ili ne, igra “Rock, paper, scissors” u svijetu je dovoljno popularna za pokretanje svjetskog prvenstva koje se održava od 2002. godine. Svake godine, veliki stratezi ove igre okupljaju se ne bi li odlučili tko je najbolji u ovom prestižnom sportskom natjecanju.

Ovaj vikend u Las Vegasu održat će se nacionalno prvenstvo na kojemu će biti odabran učesnik svjetskog prvenstva koje će se održati u Pekingu i to za vrijeme ljetnih olimpijskih igara. Pobjednik u Kinu odlazi sa 50 tisuća dolara nagrade. Zadnjih nekoliko godina, završnica američkog nacionalnog prvenstva prikazuje se i na TV-u. Ovaj “sport” prakticira se u SAD-u, Kanadi, Hong Kongu, Irskoj, Norveškoj, Maleziji i otoku Guam.

Završna tekma SAD prvenstva 2007.

pravila igre

pravila igre

Za one koji nisu upoznati s ovom igrom, evo kratkog sažetka pravila. Natječu se po dva igrača, svaki od njih skriva jednu šaku (vlastitu) iza leđa. Na dogovoreni znak, igrači će ispružiti ruku i šakom pokazati znak papira, škara ili kamena. Pobjednika određuje jednostavno pravilo:škare režu papir, papir umata kamen, a kamen lomi škare.
Na prvi pogled izgleda kao da je ovo tek igra na sreću, ali ipak, okorjeli igrači znaju sve taktike i fore kako treba zavarati protivnika, pomalo varati i okrenuti sreću na svoju stranu.

Predlažemo Hrvatskom olimpijskom odboru hitno razmatranje inicijative za pokretanjem svjetskog prvenstva u igrama skrivača, školice…

TAGOVIdruštvene igre igre prvenstvo sport

Komentiraj