Report

šorti

Aside Banners

Petnaestogodišnji košarkaš visok 228 centimetara pauzira sezonu jer je premršav

Piše , Objavljeno

Ako je netko visok, ili igra košarku ili mu svi stalno sole pamet da bi trebao igrati košarku. Ovaj tinejdžer već je košarkaš, ali ove sezone se neće naigrati.

Rumunjski tinejdžer Robert Bobroczkyi je dovoljno visok da već sa 15 godina igra u NBA-u, ali za profesionalnu košarku nije dovoljna samo visina. Ne pričamo o šutu za tricu, čitanju igre ili slobodnim bacanjima, sada pričamo isključivo o težini. Robert teži samo 80 kilograma što nikako nije dobra težina za osobu visoku 228 centimetara, a vjerojatno će još i rasti. Ako pogledate video odmah ćete primijetiti koji tinejdžer je Robert, ali ćete se vjerojatno kao i mi uplašiti da bi se nešto moglo slomiti dok trči. No njegov fizioterapeut je izjavio kako nema razloga za brigu, jedini problem je što je naglo izrastao, a njegovi kukovi nisu dovoljno ojačali i pratili rast ostalih kostiju.

Robert igra košarku na Stellazzurra košarkaškoj akademiji u Rimu, a treneri su odlučili kako se malo mora udaljiti s košarkaških terena kako bi dobio na masi.

Najviši čovjek u NBA-u je također bio Rumunj – Gheorghe Muresan (231 cm). U nekoj drugoj prilici bismo rekli “ne znamo čime hrane te Rumunje”, ali sada znamo jer Robert mora jesti gotovo kilogram tjestenine dnevno uz ostale namirnice i suplemente.

TAGOVIčudni ljudi košarka lebron james nba prehrana sport steph curry visina

Komentiraj