Report

Samo se šalio!

Aside Banners

Podvala godine: Tinejdžer koji je na burzi zaradio 72 milijuna dolara priznao kako je sve bila laž!

Piše , Objavljeno

Gotovo da nema tiskovine ili portala na svijetu koji u ponedjeljak nije prenio vijest o 17-godišnjem srednjoškolcu koji je na odmoru zaradio pravo bogatstvo. Šteta što je sve bila laž!

islamPriča o tinejdžeru Mohammedu ‘Mou‘ Islamu od samog je početka imala sve karakteristike viralnog hita: 17-godišnji srednjoškolac iz imigrantske obitelji koji je trgujući dionicama zlata i nafte za vrijeme školskih odmora uspio zaraditi nevjerojatnih 72 milijuna dolara te sada uživa u Ferrariju, stanu na Manhattanu, kavijaru i ludim provodima… tko ne bi želio biti na njegovom mjestu? Reportažu je prvi isfurao NY Magazine, a ekipa se odmah uhvatila kao pastrva na mušicu jer ipak… radi se o ostvarenju američkog sna i to u središtu svijeta, New Yorku!

Nažalost, već je nakon 24 sata postalo jasno kako je Mohammedov put do zvijezda jedna velika sočna laž. Burzovni su mešetari i investicijski fondovi odmah izrazili sumnju u cijelu priču “mladog Vuka s Wall Streeta“, a sve je kulminiralo kada je mladić trebao gostovati u emisiji Halftime Report. Pritisak javnosti i medija je postao toliko velik da je Islam jednostavno puknuo te na kraju u ekskluzivnom intervjuu za New York Observer priznao kako je cijelu priču izmislio s kolegom Damirom Tulemaganbetovim i drugim frendovima iz razreda i to iz klasičnog tinejdžerskog razloga: dosade!

mohammed

Ovaj je put bezazleni igrokaz ipak imao neugodne posljedice pa su se tako vrlo konzervativni Islamovi roditelji gotovo odrekli svog sina, a mlađa sestra i majka još uvijek ne pričaju s njim jer vjeruju da onaj koji jednom slaže gubi svaku vjerodostojnost. Naravno, i njegova škola i kolege su se ni krivi ni dužni našli pod svjetlima reflektora, a vjerojatno će i novine koje su prve objavile tu priču bez ikakve provjere podataka dobiti “po prstima” (ako nitko, onda njihova reporterka Jessica Pressler koja je, među ostalim, od nikuda izvukla cifru od 72 milijuna dolara). Ipak, vjerojatno će najviše propatiti oni koji su povjerovali u ovu priču jer su im se snovi o brzoj i lakoj zaradi srušili u svega 24 sata. Eto što se dogodi kada zajebancija pođe po krivu!

TAGOVIamerički san bogatstvo burza dionice laž mohammed islam New York prijevara vuk s wall streeta

Komentiraj