Report

Lijek ili droga?

Aside Banners

Pogledajte kako je marihuana promijenila život oboljeloj od cerebralne paralize

Piše , Objavljeno

Majka dvoje djecepati od posljedica celebralne paralize, ali sve se mijenja kada udahne nekoliko dimova. No, to joj nije dozvoljeno!

marihuana-01

Jacqueline Patterson je majka dvoje djece, koja se od rođenja bori s vrlo neugodnom i potencijalno opasnom bolešću, cerebralnom paralizom. Ovaj se poremećaj kod Jacqueline manifestira kao strašna bol i slabost desne strane tijela, te iznimno ozbiljno mucanje, zbog kojeg izgovaranje i najjednostavnijih rečenica izgleda kao mukotrpna borba. Jacqueline je pokušala sve kako bi joj se kvaliteta života popravila, no ništa nije pomagalo, sve dok ju prijatelji nisu upoznali s marihuanom.

Nakon svega par dobrih dimova, ova se mlada djevojka vidno opušta, te joj mucanje gotovo u potpunosti nestaje, a ona sama svjedoči o značajnom smanjenju bolova. Problem? Marihuana je u Kansas Cityu (Iowa) ilegalna, te Jacqueline prijeti oduzimanje djece i zatvor, ako ju uhvate kako kupuje ili puši ovu spasonosnu biljku.

Jacqueline Patterson

Ostati u svom rodnom gradu i riskirati sve, samo kako bi se domogla “droge” koja joj toliko olakšava život, ili pokupiti prnje i preseliti u neku od saveznih država koje imaju malo liberalnije zakone? Odluka je za Jacqueline bila prilično jasna, te je svoj novi dom ubrzo našla u Kaliforniji, gdje je dobila sudski proces kojim joj se zakonom dozvoljava korištenje marihuane u medicinske svrhe.

Još je jedna bitka za legalizaciju ove nedovoljno istražene, a toliko potentne biljke dobivena, a mi se nadamo da će uskoro doći dan kada će se neki ozbiljni znanstvenci pozabaviti njezinim spasonosnim karakteristikama. Do tada preporučamo da pogledati izvrsni dokumentarac In Pot We Trust, koji se bavi nizom zdravstvenih, socioloških i ekonomskih pogodnosti koje trava donosi, poglavito kod oboljelih od nekih teških bolesti.

In Pot We Trust – dokumentarac:

TAGOVIcerebralna paraliza ljekovita svojstva marihuana marihuana kao lijek trava zdravlje

Komentiraj