Report

Aside Banners

Pokrenut prvi piratski ISP

U Švedskoj, a gdje drugdje? Ilegalno skidanje mjuze, filmova, igara postaje parlamentarni biznis. Iza svega stoji Švedska piratska stranka

Piše , Objavljeno

Zvuči bajkovito. Korisnici novog ISP-a u švedskoj vrlo nemetaforički nazvanog Pirate ISP, više ne moraju brinuti za svoju anonimnost. Svu odgovornost za transfer podataka provider preuzima na seb, neće pohranjivati nikakve informacije o svojim korisnicima, omogućavat će im anonimno surfanje i skidanje podataka preko servisa ViaEuropa, a svaki pokušaj preispitivanja legalnosti radnji biti će popraćen kontratužbom Piratske stranke ustavnom sudu.

Vode se takozvanom hakerskom ontologijom:’Ako nešto vidiš nešto slomljeno, napravi patch i popravi’. Gustav Nipe, dugogodišnji član parlamentarnih pirata kaže da je, između ostalog, cilj uvesti žešću konkurenciju na tržište providera i prisiliti ih da podignu razinu usluge. Na pitanja što ako im zakon pokuca na vrata ili vrlo vjerojatno, Ameri, Nipe lakonski odgovara da će pozvati na Ustav i da im prekooceanski policajci mogu zažvaliti čmar.

Najbolje od svega, Piratska stranka je nedavno preuzela na sebe hostanje The Pirate Baya, nakon što su ga odbili ostali provideri, i sajt se navodno bez beda vrti čak i u njihovom parlamentu kojeg je Piratpartiet član.

Za početak, novi gusarski ISP će početi s radom u gradu Lundu, a od jeseni najavljuju postupnu ekspanziju po ostatku švedske.

TAGOVIthe pirate bay torrent

Komentiraj