Report

Prekrasan je

Aside Banners

Porsche se ovim prekrasnim konceptom probija na tržište električnih automobila

Piše , Objavljeno

Porsche je jedan od onih automobilskih brandova koje nikako ne možemo zamisliti među hibridima i električnim automobilima, ali izgleda kako i njihovi dizajneri imaju par aduta u rukavu.

porsche 1Možda su nastojanja Elona Muska da promijeni svijet i zaustavi nadolazeću ekološku kataklizmu uzaludni, ali njegovi Tesla automobili su definitivno uzdrmali cijelu industriju i postali pravi hit među potrošačima. Još smo se do jučer svi sprdali s električnim vozilima, ali danas sve više jakih proizvođača predstavlja svoje koncepte i nudi neka zanimljiva rješenja te možemo očekivati kako će u narednih pet godina svi oni imati barem jedan potpuno električni automobil u svojoj ponudi. Porsche svakako ne želi zaostajati za konkurencijom, pa predstavljaju svoj Mission E model, ljepoticu kakva se rijetko kad vidi na cestama.

porsche 3 porsche 2 porsche 8 porsche 7

Porsche Mission E koristi dva električna motora (slična onima u 919 hibridu) koji daju impresivnih 600 konjskih snaga, a ova će mala zvjerka do stotke doći za svega 3,5 sekunde. Pogon je na sva četiri kotača, a dizajn je toliko elegantan i futuristički no opet toliko karakterističan za Porsche da se jednostavno nemoguće ne zaljubiti na prvu i poželjeti spavati u, na i zajedno s ovom prekrasnom ljepoticom.

porsche 4 porsche 5 porsche 6

Ono što u Porscheu vide kao svoj najveći adut je ipak ispod haube, točnije na području baterija, rak rane svakog električnog automobila i glavne kočnice zbog koje ovakvih vozila nema više na cestama. Maksimalni domet Mission E-a s jednim punjenjem 800-voltnih baterija je impresivnih 500 kilometara, a ono što je posebno jest mogućnost da se baterija napuni na 80% za svega 15 minuta! To je ogroman korak naprijed u tehnologiji i svakako bi olakšao uporabu ovakvih automobila, a je li to sve samo patka ili iza velikih riječi stoje i velika djela vidjeti ćemo krajem godine. Ako koncept doživi pozitivne reakcije, u planu je i serijska proizvodnja tamo negdje 2019. godine, a onda će nam biti žao što smo toliko ubogi i siromašni…

TAGOVIelektrični automobil koncept mission e porsche tesla zeleno

Komentiraj