Report

Isusova gajba

Aside Banners

Posljednje počivalište Isusa Krista (ponovno) otkriveno nakon 500 godina

Praktički je nemoguće reći gdje je točno Isus Krist stavljen nakon raspeća (pod uvjetom da je uopće postojao), ali ovo je jedan od najizglednijih kandidata.

Piše , Objavljeno

Iako se u Starom i Srednjem vijeku navodno znalo koje je posljednje počivalište Isusa Krista, iz nekog razloga je tamo negdje najkasnije 1555. godine prekriveno mramornim pokrovom te je na tom mjestu nadograđivan dio Crkve Svetog groba (Church of the Holy Sepulchre). Ova je priča očigledno bila zaboravljena nekih 500-tinjak godina, kada se netko negdje sjetio kako su iz nekog razloga zagubili jedno od najvažnijih lokaliteta kršćanske mitologije pa je ekipa arheologa i povjesničara krenula u njegovo novo otkrivanje. Sve je to popratila i ekipa National Geographica, čiji ćemo dokumentarac na tu temu gledati za nekih mjesec dana.

grob 2

Glavni baja na mjestu iskapanja (koje je tehnički restauracija crkve čija je gradnja na lokaciji navodnog posljednjeg počivališta Isusa započela 335. godine), profesor Friedrik Hiebert, tako izjavio kako će znanstvenici i javnost napokon moći vidjeti originalnu stijenu na koju je Krist položen nakon skidanja s križa. Koriste se najnaprednije tehnologije i tehnike kako bi se dobili svi mogući podaci te kako slučajno ne bi došlo do bilo kakvog oštećenja, a uzbuđenje je veliko i iz razloga što se radi o vapnencu, stijeni koja relativno brzo propada, ali ima i sposobnost zadržavanja organskog materijala. Možda se izvuče i kakav DNK uzorak pa neka budala klonira Isusa? E to bi bio dobar televizijski program!

TAGOVIarheolozi bog crkva svetog groba grobnica isus krist National Geographic posljednje počivalište

Komentiraj