Report

Trava liječi

Aside Banners

Potvrda onoga što smo već znali: Marihuana pomaže u smanjenju stresa i liječenju depresije

Piše , Objavljeno

Ono čega je svaki uživatelj marihuane itekako svjestan, sada napokon počinje priznavati i znanost, a uskoro bi mogao doći dan kada će se trava prepisivati kao lijek za mnoge psihičke probleme.

travaPolemika oko pozitivnih i negativnih posljedica konzumacije marihuane traje od kada su je konzerve prije kojih 80-ak godina proglasile jednim od najvećih zala koje prijeti čovječanstvu, a upravo je toliko vremena trebalo proći da znanstvenici napokon krenu malo temeljitije istraživati što to točno trava čini nama i našem tijelu. Naravno, pušenje bilo čega i udisanje dima sa sobom donosi određene rizike i definitivno se ne bi trebalo pričati kako je trava 100% zdrava, ali ako u ičemu pomaže, onda je to smanjivanje razine stresa i liječenje depresije te nekih drugih psihičkih problema. To će vam reći bilo koji hašoman, a sada iza sebe imaju i znanstvene dokaze.

MTV EMA's 2013 - Show

Tim neuroznanstvenika sa Sveučilišta u Buffalu tako je proveo istraživanje na štakorima te uspoređivao razine njihovih hormona prije i nakon unosa derivata marihuane. Štakori su prije početka testiranja podvrgnuti vrlo stresnim situacijama te je primijećeno kako im se u mozgu luči znatno manje tvari poznate kao endokanabinoid, što posljedično uzrokuje ponašanje jednako našoj depresiji. Čudna li čuda, kada su štakorima dati derivati kanabinoida, odmah je porasla razina tih hormona u mozgu, a uslijedila je aktivacija istih receptora kao prilikom inhaliranja THC-a. Nije potrebni biti veliki matematičar kako bi zbrojio jedan i jedan, a uz nekoliko dodatnih istraživanja napokon bi se moglo potvrditi ono što svi već znamo: marihuana pomaže u smanjenju stresa i liječenju depresije! A ako se u igru ubace i neki drugi poremećaji poput PTSP-a, uskoro bismo mogli imati uistinu prirodnu alternativu ovim opakim psihičkim bolestima!

TAGOVIdepresija kanabinoidi liječenje lijek marihuana PTSP stres thc trava trava kao lijek

Komentiraj