Report

Paranormalna aktivnost X?

Aside Banners

Prava horor misterija: Zašto se “lovac na duhove” probo nožem u jednoj od najslavnijih ukletih kuća na svijetu?

Piše , Objavljeno

Villisca Axe Murder House je zamalo odnijela svoju devetu žrtvu, a nitko ne zna što je natjeralo inače smirenog avanturistu da si zabije nož u prsa?!

villiscaVjerovali vi u duhove, uklete kuće i paranormalne aktivnosti ili ne, sljedeća je priča prava poslastica koja izaziva nelagodu i među najhrabrijima od nas. Mjesto radnje je Villisca, maleni gradić u Iowi koji je svjetsku slavu stekao zbog nemilih događaja koji su se tamo dogodili 1912. godine. Naime, u jednoj su kući, tog inače mirnog mjestašca, 9. svibnja te godine sjekirom mučki ubijeni Josiah Moore i njegova žena, njihova tri maloljetna sina, 12-godišnja kćerka (koja je vjerojatno i seksualno zlostavljana) i njezina dva prijatelja. Pošto je forenzika u ono vrijeme bila praktički nepoznata i kako je apsolutno svatko iz gradića ušao pogledati tijela nesretnika (to je vjerojatno bilo najzanimljivije što se dogodilo u njihovim životima), nikada nisu pronađeni dokazi te pravi krivac, a kuća je prozvana Villisca Axe Murder House.

Prije točno 20 godina kupila ju je stanovita Martha Linn, počupala svu struju i vratila ju u izvorno stanje iz 1912. godine te počela iznajmljivati svim avanturistima, lovcima na duhove i drugim znatiželjnicima koji su željeli na svojoj koži osjetiti postoji li tamo i dalje kakva nadnaravna prisutnost, a sve to za prilično finu cifru od 428 dolara (preko 2 000 kuna) po noćenju. Oboružani pločama za dozivanje duhova, EVP snimačima, kamerama i drugom aparaturom pa čak i sjekirom kojom su počinjena ubojstva, kućom je prošlo na desetke “stručnjaka” te je ona krajem 90-ih i službeno proglašena ukletom, iako do preuređenja niti jedan bivši stanar nije prijavio nikakve neobične događaje…

Villisca Axe Murder House – reportaža:

Ipak, ova se ekipa klela da su čuli krikove djece, korake na gornjem katu i struganje, a neki su čak svjedočili igri s preminulim klincima, entitetu sa sjekirom u ruci koji hoda hodnikom i zarobljavanju u ormar od strane djevojčice koja je 1912. godine u njemu neuspješno pokušala pronaći zaklon. Fotografije su imale neobične anomalije, a gotovo su svi osjetili prisutnost nekakvih nadnaravnih sila. Ipak, nikada se nije dogodilo ništa uistinu opasno… barem ne do 7. listopada ove godine!

Te je večeri 37-godišnji Robert Steven Laursen Jr. iznajmio kuću s nekoliko svojih prijatelja. Oni su bili na dvorištu i zabavljali se dok je on ostao u jednoj od spavaćih soba. Oko 12:45 u noći (otprilike vrijeme kada su se dogodila ubojstva 1912. godine) njegovi su prijatelji putem walkie-talkieja dobili uznemirujući poziv u pomoć te su pronašli jadnog Roberta kako leži s velikom ubodnom ranom nasred prsa koju si je, izgleda, nanio sam. Odmah su pozvali hitnu koja je nesretnika prevezla u bolnicu gdje se sada oporavlja, a iako svi izgaraju od želje da saznaju što se uistinu dogodilo, on ne želi reći apsolutno ništa!

villisca 1

Naravno, mediji su odmah poludjeli za ovom pričom i pohrlili u Villiscu, a 77-godišnju je Marthu Linn to poprilično šokiralo. Iako se ovakav publicitet ne može platiti novcem, ipak joj nije bila namjera dovoditi ljude u opasnost te tvrdi da je posjetiteljima samo željela ponuditi iskonsko iskustvo američkog domaćinstva s početka prošlog stoljeća uz natruhe horora. Naravno, racionalnija ekipa ostaje pri tome da ne postoje takve stvari kao uklete kuće te da i za ovaj nesretni slučaj vjerojatno postoji nekakvo objašnjenje, ali što se uistinu dogodilo 7. listopada i dalje ostaje misterija… kao uostalom i identitet poremećenog ubojice sa sjekirom!

TAGOVIbizarno duhovi horor jezivo paranorlamna aktivnost paranormalno strah ukleta kuća

Komentiraj