Report

Vitez ruske tame

Aside Banners

Pravi ruski Batman krenuo u otvoreni rat protiv moskovskog podzemlja, kriminalci u panici

S obzirom na popularnost superjunačkih filmova i raširenost zločina čovjek bi pomislio kako će stvarnost žešće imitirati film, ali ovakvih je slučajeva uistinu malo.

Piše , Objavljeno

Kriminalci svih vrsta u ruskom gradu Khimkiju u okolici Moskve posljednjih dana spavaju s jednim okom otvorenim jer zločinačko podzemlje drma nova, naizgled nezaustavljiva sila. Nije to nikakav južnoamerički kartel koji želi proširiti svoj biznis niti nekakve specijalne Putinove policijske postrojbe, već usamljeni junak koji odjeven u kostim Batmana luta mračnim ulicama, šulja se po prljavim podrumima i šaketa sav šljam koji zagađuje njegov grad. Sam je sebe prozvao Reaper i smatra se prvim pravim superjunakom, a iako nitko ne zna tko je on, već je ušao u legendu.

batman 1

Sve je počelo prije nešto više od mjesec dana, kada je taksist slučajno primjetio čovjeka odjevenog u kostim Batmana kako usred noći ulazi u zgradu koja se kasnije pokazala kao skrovište dilera drogom. Nedugo nakon toga je čuo krikove i lomljavu iznutra, da bi nakon par trenutaka isti taj neznanac izašao iz zgrade, bacio neku vrstu dimne bombe i jednostavno nestao. Uskoro se tamo pojavila i policija, te su iz zgrade izveli dvojicu kriminalaca u lisicama, koji su po svjedočanstvu taksiste bili “pošteno isprebijani“.

Russian Batman – video:

Ovako nešto je odmah privuklo pažnju novinara, pa su u tiskovini Moskovsky Komsomolets krenuli istraživati o čemu se radi, a uskoro je u njihovi redakciju došlo pismo samog Reapera, u kojem među ostalim piše sljedeće:

“Ne poznajete me i vjerojatno nikada niste čuli za mene. Zovem se Reaper i posljednjih se šest mjeseci borim sa bolesti koja već dugo vremena izjeda naše društvo – kriminalom. Borim se protiv dilera, silovatelja i bandi. Ne ubijam niti ne osakaćujem i nisam protiv policije i vlasti, ali želim iskorijeniti zlo do kojeg policija i vlasti ne mogu doći. Njihove su ruke vezane te su postali žrtve svojih korumpiranih kolega i kriminalaca. Ne tražim slavu niti saveznike i imitatore. Tražim samo malu pomoć oko informacija.”

Reaper je tomo prilikom ostavio i svoj Twitter kontakt, @JnecReaper, te se nada kako će mu bilo tko iz policije ili od zabrinutih građana dojaviti bilo kakvu sumnjivu aktivnost. Tvrdi kako je već pomogao pri uhićenju više od 40 kriminalaca te je uništio nekoliko laboratorija za proizvodnju droge, a najavljuje kako je sve ovo samo početak. Na žalost, bojimo se kako će kad tad završiti s metkom u prsima, osim ako uistinu nije prvi pravi superjunak. U tom slučaju… napokon!

TAGOVIbatman kriminalci osvetnik policija rusija superjunak zločin

Komentiraj